Chaos United staat in de kou!

Zo waren we op weg naar onze eindbestemming: het stadion van Barcelona.

Milan, Rosa, Bennie, Fatima en Prof zijn door het dolle heen: ze gaan op voetbalreis naar Spanje. Maar als het vliegtuig door een vulkaanuitbarsting moet uitwijken, landen onze vrienden in Zweden. Een flink stukje kouder dan waar ze op gerekend hadden.
In Zweden treffen ze een voetbalteam dat erg doet denken aan Chaos zelf – maar dan beter georganiseerd. Hun clubhuis is made by IKEA, dus valt niet uit elkaar. En voetballend lijken ze ook van een ander niveau. Of is dat maar schijn?

In drie woorden

grappig, avontuurlijk, sportief

In meer woorden

Dit is alweer het derde deel uit de graphic novel-serie over het voetbalteam Chaos United waarin Milan, Rosa, Ming, Bennie, Fatima en Prof van Chaos United op voetbalreis mogen naar Barcelona omdat ze de Nationale Voetbalquiz hebben gewonnen (te lezen in het tweede deel ‘Chaos United breekt door!’). Door een IJslandse vulkaanuitbarsting landt het vliegtuig echter in het besneeuwde Börcelanö in Zweden.

Daar ontmoeten ze de oud-profvoetballer Johan bij wie ze mogen blijven totdat er weer gevlogen kan worden. Van Johan en oma Pippelotta leert Chaos United een hoop nieuwe voetbalvaardigheden die ook in Nederland van pas zullen komen. Ondertussen houdt Rosa via een journalist contact met het thuisfront tot ze weer naar huis kunnen vliegen.

Het is een boek vol sportiviteit en humor – met een knipoog naar Johan Cruijff, IKEA en Pippi Langkous – en is goed los te lezen van de vorige delen. Het is vlot geschreven en door de vele stripachtige zwart-wit illustraties die het verhaal een extra dimensie geven, leest het als een trein.

Voor de serie Chaos United is zelfs een eigen website gemaakt waar je van alles kunt teruglezen: fragmenten, video’s, voetbaltips en een interview met de schrijvers van het boek Gerard van Gemert & Rudi Jonker.

Kortom: Een leuk, spannend en grappig avontuur voor jonge lezers vanaf 8 jaar die van voetbal houden.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *