Coco kan het!

Coco kan het!
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Welke nieuwe uitdaging ga jij aan?’

Coco kan het! is een nieuw en heel eigen prentenboek van Loes Riphagen, een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt.

Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

In drie woorden

Aandoenlijk, zelfvertrouwen, lief

In meer woorden

Coco kan het! is het nieuwste boek van Loes Riphagen. De voorkant spreekt direct aan. Het boek heeft een mooie ‘aaibare’ kaft in een heldere groene kleur. Het boek staat vol met prachtige illustraties. Coco en zijn moeder staan duidelijk afgebeeld op elke pagina. Verder is er ruimte voor wat blaadjes, bomen en een enkele andere vogel, maar meer is er niet nodig om dit verhaal te vertellen. Er staat precies genoeg op de illustraties. Zo blijft het een overzichtelijk en duidelijk boek voor de kleine lezers. Toch is er genoeg te zien, zo kan je op elke pagina bijvoorbeeld insecten zoeken. 

In Coco kan het! maken we kennis met Coco, een klein babyvogeltje. Het is tijd om te gaan vliegen. Maar wat is dat spannend en eng! Terwijl ze op een tak zit, denkt ze na over alles wat er kan gebeuren. Coco wil wel vliegen, maar durft het niet. Ze is bang, bang om te uit de boom te vallen, bang om in de handen van een hongerig kat te vallen… Dan geeft haar moeder Coco een zetje. Nu moet ze haar vleugels uitslaan, en… Coco kan het!

Het is een prachtig verhaal. Kinderen ervaren dat nieuwe dingen spannend kunnen zijn. Soms heb je een duwtje in je rug nodig om je angsten te overwinnen en het tóch te doen. In dit verhaal geeft de moeder van Coco haar wel heel letterlijk een duwtje in de rug! 

De schrijfstijl van Loes Riphagen is prettig. In korte, bondige zinnen wordt het verhaal vlot verteld. Er zit humor in de tekst, wat maakt dat het een fijn boek is om voor te lezen. Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar die hun vleugels uit willen slaan.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *