Coco, kijk uit!

Coco, kijk uit!
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ritsel, ritsel… Wie is daar?’

Coco is klaar voor een nieuw avontuur. Ze wil bloemen plukken voor haar moeder, dus ze gaat het nest uit en het bos in. Maar daar wonen ook gevaarlijke dieren. Coco hoort geritsel in de struiken… Wie zitten er allemaal verstopt?

In drie woorden

Kunstig, bijzonder, spannend

In meerdere woorden

Coco kijk uit! is het vervolg op het succesvolle prentenboek Coco kan het!het boek dat in 2021 uitgeroepen is tot prentenboek van het jaar. De opmaak van dit boek is heel anders dan het vorige boek. Dit boek is uitgevoerd met prachtige gestanste pagina’s, waardoor er doorkijkjes ontstaan. De bladzijden zijn gemaakt van stevig karton, zodat ze bestand zijn tegen kleinere peuterhanden.

Het verhaal gaat over Coco die haar moeder graag wil verrassen met mooie bloemen. Ze wordt door iedereen om haar heen gewaarschuwd voor gevaarlijke dieren in het bos, zoals de poes, de vos, de slang en de wilde dieren. Telkens gaat Coco een stuk verder, omdat de bloemen verderop veel mooier zijn dan de bloemen waar ze op dat moment is. Opeens hoort Coco hard geritsel. De dieren proberen haar te pakken. Lukt het haar om te ontsnappen?

Wanneer je het boek leest en bekijkt, valt je oog telkens op iets nieuws. Dit maakt dat het boek leuk blijft om voor te lezen. De schrijfstijl van Loes Riphagen is prettig. In korte, bondige zinnen wordt het verhaal vlot verteld. Zo blijft de aandacht van je kind bij het boek en is het boek geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *