Coole kikkers

Coole kikkers
Categorieën: ,
Author:

“Kikkers zijn echt cool! Na het lezen van dit boek ben je heel veel informatie over deze amfibieën rijker. “

Wist je dat … sommige kikkers zo groot worden als een pasgeboren baby en andere kleiner zijn dan je vingernagel?Of dat kikkers hun prooi in zijn geheel opeten en doorslikken met behulp van hun ogen?
Er zijn ruim 7000 kikkersoorten, dus er valt genoeg te ontdekken over deze waterwezens!

In drie woorden

Informatief, grafisch, kleurrijk

In meer woorden

Wat een ‘cool’ boek! Als je dit boek gelezen hebt, weet je heel veel meer over deze amfibieën. Wist je bijvoorbeeld dat:

Er meer dan 7000 soorten kikkers zijn en er elk jaar meer ontdekt worden?
Kikkers door hun huis zuurstof uit water op kunnen nemen? Zo kunnen ze zo lang onder water blijven.
Kikkers een soort antivries in hun lichaam hebben om ervoor te zorgen dat ze in de winter niet bevriezen?
Dat de Goliathkikker de grootste kikker ter wereld is? Hij kan meer dan 3 kilo wegen!

In dit boek vind je alles over de kikkers. Je leert hoe kikkers jagen, waar kikkers leven en hoe ze er uit zien. Dan denk je: Hoe een kikker er uit ziet? Dat weet ik toch al! Nou, verbazingwekkend genoeg valt ook hier weer iets nieuws over te leren, denk maar aan camouflage, en weet jij hoe een kikker er van binnen uitziet? Het boek is verdeeld in hoofdstukken met voor elk hoofdstuk twee pagina’s vol informatie en fantastische afbeeldingen. De illustraties zijn de kracht van dit boek. Ze vullen de tekst goed aan en maakt het dat de tekst tot leven komt. Zo krijg je er een duidelijk beeld bij. De bladzijden van het boek zijn gemaakt van gerecycleerd papier, wat goed past bij het natuurthema. Natuurlijk staan er ook in dit boek lastige woorden, de Latijnse namen van de kikkersoorten bijvoorbeeld. De schrijver heeft er voor gekozen om lastige woorden in de tekst uit te leggen zodat het voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar mogelijk om dit boek zelfstandig te lezen.

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan alle kleine biologen vanaf zes jaar die meer willen weten over alle wonderbaarlijke kikkers ter wereld.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *