Dansen voor beginners

Dansen voor beginners
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Inderdaad, ik kan een soort toekomst voorspellen.’

Sinds de scheiding van haar ouders gelooft Evie niet meer in de liefde. Dit gevoel wordt alleen maar sterker als er vanaf een doodgewone middag iets wonderlijks gebeurt: telkens als twee geliefden elkaar kussen, krijgt ze een visioen waarin ze het volledige verloop van hun relatie ziet – vanaf de eerste ontmoeting tot het moment dat ze uit elkaar gaan. Voor Evie bevestigt dit wat zij over liefde denkt te weten: dat die onvermijdelijk leidt tot een gebroken hart.

Maar dan ontmoet ze de intrigerende X. Hij is in alles haar tegenpool en onweerstaanbaar. Durft Evie voor de liefde te kiezen, zelfs als ze weet dat die misschien niet voor altijd is?

In drie woorden

Zomer, dansen en liefde

In meer woorden

Ben je nog op zoek naar een heerlijke zomerse YA, zoek dan niet verder. Dit boek is een geweldig boek om buiten heerlijk bij weg te dromen. Het verhaal begint met het beschrijven van de situatie van Evie. Evie heeft het gehad met de liefde. Ze gelooft er totaal niet meer in en daarom besluit ze om al haar boeken waarin het onderwerp liefde een grote rol speelt, weg te geven. Ze fietst naar een kastje met een mini-bieb en stalt daar haar boeken in uit. Tot haar grote verrassing staat er opeens een vrouw achter haar. Ze bedankt Evie voor de boeken en dringt aan om nu een ander boek uit de mini-bieb mee te nemen. Dat wordt ‘Dansen voor beginners’.

Voorin het boek staat een stempel van een dansschool. Evie besluit om het boek maar terug te brengen naar die plek, want ze denkt niets aan een boek over dansen te hebben. Eenmaal aangekomen op de dansschool, gebeuren er vreemde dingen. Evie belandt in een dansles en schrijft zich zelfs in voor een cursus. Aangezien ze geen danspartner heeft en nog steeds niets van de liefde wil weten, helpen ze haar daar een handje. Ze wordt voorgesteld aan de jongen X en dat wordt het begin van een zomers dansavontuur. Zou ze het dansen onder de knie krijgen? Zou Evie de liefde toch nog een kans willen geven? Dat lees je allemaal in het boek Dansen voor beginners.

Wanneer je aan dit boek begint, heb je al snel te doen met de hoofdpersoon Evie die op jonge leeftijd het vertrouwen in de liefde verliest. Daarom is het fijn haar te volgen in haar zoektocht naar liefde. Het verhaal gaat naast liefde ook over het onderwerp familie en familieverhoudingen en zal jongeren zeker aanspreken. Ik vond het ook leuk om iets te lezen over de wereld van het ballroom dansen, daarmee kreeg dit boek ondanks het onderwerp toch een zomerse sfeer. Dansen voor beginners is een avontuurlijke YA over de ontdekkingstocht van het meisje Evie en is geschikt voor jongeren vanaf 13 jaar die houden van een aangrijpend boek over de liefde in een zomerse setting.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *