De avonturen van Super Luier Baby

De avonturen van Super Luier Baby
Categorieën: ,
Publisher:

Hier is super luier baby!Sjors en Harold hebben weer eens straf. Ze moeten en verslag schrijven, maar het mag niet gaan over hun vaste superhelden. Geen probleem, want de jongens verzinnen gewoon een nieuwe superheld! Super Luier Baby is sneller dan een racende kinderwagen, krachtiger dan luieruitslag en kan over hoge gebouwen springen zonder dat ie een wedgie krijgt. Maar kan hij ook de gemene Sheriff Snoodaard verslaan…?

In drie woorden

Stripverhaal, superheld en fantasie

In meer woorden

Fans van Dog Man en Kapitein Onderbroek opgelet… Want hier is Super Luier Baby, je favoriete nieuwe superheld. Billy Hoskins is een doodgewone baby, tot de dokter hem per ongeluk uit het raam stoot. Hij valt precies in een glas vol superheldensap wat net is afgetapt bij Kapitein Onderbroek door Sheriff Snoodaard, een gemene schurk. Door deze val krijgt Billy superkrachten, hij wordt Super Luier Baby! Klaar om het kwaad te bestrijden vliegt hij uit het raam. Maar natuurlijk niet zonder dat zijn ouders hebben verteld hoe laat hij thuis moet zijn. Als hij oog in oog komt te staan met Sheriff Snoodaard krijgt Super Luier Baby het lastig. Kan hij deze schurk wel verslaan? Gelukkig krijgt hij hulp van een lieve, trouwe viervoeter. Samen gaan ze de strijd aan!

Dit is weer zo’n boek dat vele kinderen zal aanspreken. Het verhaal in stripvorm leest vlot en er is niet gelet op de spelling en grammatica. Het verhaal is vanuit het kinderperspectief geschreven en bevat volop spelfouten en gekke zinssamenstellingen. Menig kind zou het geschreven kunnen hebben. De illustraties zitten vol humor en deze humor komt ook in de tekst veelvuldig aan bod. Tjibbe Veldkamp heeft dit in de vertaling van dit boek ook goed weg weten te zetten. Ook bevat het boek vele extra’s. Van een kijkje achter de schermen tot een tekentutorial en een omsla-no-scoop tot informatie over de auteur en illustrator. Daarnaast worden er diverse boekentips gegeven die je waarschijnlijk wel aanspreken als je dit een tof boek vond.

Een spannend verhaal over superhelden en schurken voor kinderen met een goed gevoel voor humor vanaf een jaar of 7.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *