De beer, de piano en het concert van Kleine Beer.

De beer, de piano en het concert van Kleine Beer.
Categorieën: ,

Kleine Beer vroeg wat dat vreemde ding was. ‘Het is een piano’, zei hij.

Herinner je je nog het bijzondere verhaal van de beer die een piano vond in het woud en een enorme ster werd? Jaren later is zijn roem voorbij. Eenmaal terug in het woud mist hij de stad en de avonturen. Maar hij krijgt een dochtertje, Kleine Beer, en zij vindt op een dag een oude piano in het woud. Kan zij Beer overhalen om nog één keer op te treden?

In drie woorden

Hartverwarmend, warm, ontroerend

In meer woorden

Dit is het derde deel over de beer en de piano! In de voorgaande delen vond Beer een piano in het bos en werd hij beroemd. Maar Beer werd ouder en steeds minder mensen kwamen op zijn concerten af. Daarom besloot hij terug te gaan naar het woud. Hij miste de stad heel erg, totdat hij een dochtertje kreeg. Ze beleefden samen mooie avonturen en ontdekten nieuwe dingen. Wanneer Kleine Beer op een dag een oude piano vind in het bos, vertelt hij haar over vroeger. Hij straalde en zag er gelukkig uit. Kleine Beer snapt niet waarom haar vader geen piano meer speelt. Zelf denk Beer dat er niemand meer op hem zit te wachten. Dan verzint Kleine Beer een plan om haar vader over te halen om nog één keer op te treden. Zal het haar lukken?

Dit afsluitende deel over de beer en de piano is prachtig. Mooi vormgegeven, vol met de meest fraaie illustraties in warme tinten. De illustraties zijn erg kleurrijk en bevatten veel details. Zo heb je naast de korte stukjes tekst dus ook genoeg te bekijken. Het verhaal is hartverwarmend en lief. Het is mooi om te lezen hoe Kleine Beer haar vader een goed gevoel wil geven en een verrassing voorbereid voor hem. David Litchfield heeft een prachtige trilogie geschreven. Verhalen over onvoorwaardelijke vriendschap, weten waar je vandaan gekomen bent, liefde, iets voor een ander doen en… de liefde voor muziek!

Voor alle muzikale kinderen vanaf 4 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *