De bende van De Korenwolf, Het geheim van de verliefde hulpkok

‘Dat gaat jullie verder niks aan, dat is… Geheim!’

Hotel De Korenwolf staat bol van liefde! Pepijn, de grote broer van Eefie, is hartstikke verliefd en kan nergens anders meer aan denken. Ook vader Jan en moeder Els zijn druk, maar dan met het regelen van een bruiloft: de zoon van de burgemeester gaat namelijk trouwen! En dankzij Eefie wordt dit groots gevierd in hotel De Korenwolf.

Op de trouwdag zelf is de kok er opeens niet. Grote Paniek! De hele familie moet de keuken dus in. Maar of het wel zo handig is om Pepijn mee te laten helpen? Die heeft zijn hoofd er helemaal niet bij, want zijn verkering is net uit…

In drie woorden

Grappig, spannend en chaotisch

In meer woorden

De bende van De Korenwolf is een serie boeken geschreven door Jacques Vriens. Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel ‘De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid. Leven in een hotel kent zowel voordelen als nadelen. Je ouders hebben weinig tijd voor je, maar er gebeurt altijd wel iets vreemds, grappigs of uitermate spannends. In ieder boek staat een nieuw probleem centraal, en altijd is er een oplossing vol spanning en bovendien veel humor. Het geheim van de verliefde hulpkok is opnieuw uitgegeven in een nieuw jasje met vrolijke illustraties van Iris Boter. De heruitgave heeft een moderne en frisse, uitstraling passend bij de doelgroep van het boek.

Er heerst een strijd tussen Hotel Tivoli en Hotel De Korenwolf. Beide hotels willen graag de bruiloft van de zoon van de burgemeester organiseren. Niet alleen tussen de eigenaren is de strijd aanwezig, maar ook de kinderen zijn niet bepaald vrienden. De zogeheten ‘Tivoli-boys’ hebben het gemunt op Joost, en nemen hem te grazen wanneer ze maar kunnen. Wanneer de burgemeester heeft besloten dat er op beide locaties een deel van de bruiloft zal worden gevierd gaat Hotel De Korenwolf aan de slag om er een groots feest van te maken. Als dat maar goed komt, want in De Korenwolf weet je het maar nooit…

Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken. De hoofdstukken kennen een afwisseling tussen tekst en vele illustraties. De illustraties zijn in zwart-wit en ongeveer een halve pagina groot waardoor er genoeg ruimte is voor details. Het boek loont zich goed als voorleesboek doordat er veel korte gebeurtenissen zijn die elkaar opvolgen. Het boek is geschreven op AVI niveau E6.

Een spannend en humoristisch boek in een nieuw jasje, voor kinderen vanaf acht jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *