De bende van Oorwoud – SOS Red het bos

‘Nee tegen braaf. Ja tegen stout. Wij zijn de bende van Oorwoud!’

Wat? De bende van Oorwoud kan het bijna niet geloven. Hun geliefde Buzzebos moet gekapt worden om plaats te maken voor een groot winkelcentrum! Maar de mooie natuur dan? En alle dieren in het bos? De bende besluit niet zomaar op te geven. Samen bedenken ze een waanzinnig plan. Want als er één ding is wat de bendeleden kunnen, dan is het wel IN ACTIE KOMEN!

In drie woorden

Spannend, grappig en klimaatbewust

In meer woorden

Wauw, wat een bijzonder boek! Je kent ze misschien wel van de cd’s en de theatervoorstellingen, De bende van Oorwoud. De bende van Oorwoud heeft ook een boekenreeks. “SOS Red het bos” is het eerste deel in deze serie. De bende bestaat uit vier, op het eerste oog, normale kinderen met een groot hart voor de natuur. Als de natuur in gevaar komt, gaat de bende tot actie over.

Het verhaal, geschreven door Fleur Hendriks, leest lekker vlot. Dit boek is geschreven in samenwerking met het WWF. Serieuze maatschappelijke thema’s als natuurbescherming en klimaatverandering worden afgewisseld met de nodige humor. Af en toe zijn er woorden dikgedrukt of groter afgebeeld. De tekst wordt afgewisseld met liedjes. Je kunt deze liedjes beluisteren op een tablet of een smartphone.

Een ander leuk aspect van dit boek is dat er naast het gewone verhaal af en toe verteld wordt door een oude kastanjeboom. Dit is niet zomaar een kastanjeboom uit het Buzzebos, dit is Janus Kriebel. In deze kastanjeboom hebben de bendeleden hun hut gebouwd. De kleurrijke illustraties van Frodo de Decker sluiten perfect aan bij het verhaal. De illustraties zijn zowel spannend als humoristisch en fantasievol.

Aan het eind van ieder hoofdstuk wordt er afgesloten met een pamflet. ‘Tijd voor actie!’ staat erop. Op deze pamfletten worden kinderen uitgedaagd om zelf bewuster met de natuur om te gaan. Dit doen ze in de vorm van vragen, spelletjes of het geven van tips. Deze pamfletten zetten je aan het denken.

Een spannend avontuur voor natuurvrienden vanaf 10 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Een reactie op “De bende van Oorwoud – SOS Red het bos

  1. Fleur Hendriks zegt:

    Wat een fijne reactie, dank je wel ! Ik ben blij dat je net zo ça het lezen hebt genoten als Frodo en ik van het maken. Hopelijk zet het veel kinderen aan tot actie! En vooral veel leesplezier, natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *