De Berries – Hockeyhelden & voetbalboeven

‘Oranje naar Shoot Out: klein clubje, grote sterren!’

De tienjarige Lon Berrie kan haar geluk niet op. Het Nederlands hockeyelftal komt naar haar hockeyclub voor een interland. De perfecte kans om haar hockeyheld Tabe Tabbers te ontmoeten. Lon heeft één grote droom: het shirt van de aanvoerder van Oranje bemachtigen. Maar niet iedereen hoopt dat ze daarin slaagt…

Lons vader, de beroemde voetbalspits Jhon Berrie, heeft een andere droom: kampioen worden van Nederland. Maar door Jhons missers lijkt Bosse Boys naast de titel te grijpen. Dat heeft grote gevolgen. Oók voor Lon, die samen met haar vrienden in een ijskoud en knallend avontuur belandt.

In drie woorden

sport, spanning en vriendschap

In meer woorden

Dit is alweer het derde deel uit de serie ‘De Berries’. Dit keer is de 10-jarige Lon Berrie dolblij dat het Nederlands hockeyelftal bij haar hockeyclub Shoot Out in Bosseveen een oefeninterland komt spelen. Ze is groot fan van de aanvoerder Tabe Tabbers en ze hoopt dan ook zijn T-shirt te bemachtigen, maar er zijn er meer die dat willen.

Tegelijkertijd probeert Lon’s vader, Jhon, met de Bosse Boys voetbalkampioen van Nederland te worden. Maar hij is hopeloos uit vorm en mist het ene na het andere doelpunt. Hij probeert hier van alles aan te doen, maar de titel lijkt hen te ontglippen en de hooligans keren zich tegen Jhon. Wanneer hij een dag voor de beslissende voetbalwedstrijd uitgenodigd is als VIP bij de hockeyinterland wordt hem dit niet in dank afgenomen door de hooligans van Bosse Boys. Zij proberen het hockeyfeest te verstoren en gaan daarin heel ver…

Dit verhaal is geschreven in de ik-vorm en je wordt als lezer direct meegenomen: er gebeurt veel, het is avontuurlijk, spannend en er zit ook humor in. De vrolijke zwart-wit illustraties versterken het humoristische karakter van het boek.

Hockeyhelden & voetbalboeven is los te lezen van de andere delen. Voorin wordt de familie Berrie voorgesteld door Lon en achterin is informatie over de eerdere delen, de schrijfster en de illustrator opgenomen.

Voor sportfanaten vanaf 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *