De Bibbersteeg

Mijn opa is voor niets of niemand bang. Hij gaat me dat leren, zegt hij. Ik moet alleen goed kijken naar wat er achter de muren verstopt zit.

Wat zit er verborgen achter de gevels in de Bibbersteeg? Wonen er monsters of rare wezens? Als je de voordeur binnengaat, kom je dan nog levend buiten? Het meisje in dit boek ontdekt dat wat vreemd of onbekend is, heus niet eng of monsterlijk hoeft te zijn. Haar opa helpt haar om haar angst te overwinnen. Want wie onbevooroordeeld op ontdekkingstocht gaat, komt heel wat leuke verrassingen tegen.

In drie woorden

Interactief, spannend, verbeelding

In meer woorden

In deze kleurrijke leporello gaat een meisje naar haar opa toe en dat is best een gevaarlijk avontuur waarvoor je heel dapper moet zijn. Om bij het huis van opa te komen moet je namelijk helemaal door De Bibbersteeg. Je komt langs allemaal spannende huizen waar vreemde geluiden uit komen en waarin gevaarlijke monsters en rare wezens wonen die je aanstaren of willen pakken. Als ze eenmaal bij opa is, laat opa zien dat het allemaal wel meevalt en dat er in de huizen waar ze langskomt niets is om bang bang voor te zijn.

Het verhaal zit ‘verstopt’ achter de deuren van de huizen waar het meisje langskomt. Je moet de deurtjes en luiken openen om het verhaal te lezen en te ontdekken wat voor monsters er volgens het meisje in de huizen wonen. Als het meisje eenmaal bij opa is, gaat het verhaal aan de achterkant van de leporello verder. Hier laat opa het meisje zien wat er achter de muren verborgen zit. Het meisje komt er achter dat niet alles dat vreemd of onbekend is, eng of monsterlijk hoeft te zijn.

De illustraties vertellen het verhaal. Aan de voorkant van de leporello zie je het meisje bang en angstig door de steeg langs alle huizen lopen. Deze kant van de leperello heeft flapjes en is vooral in spannend blauwe tinten geïllustreerd. Achter de flapjes zijn de monsters te zien zoals het meisje die voor zich ziet. De achterkant van de leporello – waar opa haar helpt haar angst te overwinnen – staat vol tekeningen van de monsters/bewoners van de huizen en is vooral in de warmere roze/roodtinten geïllustreerd. Je kijkt je ogen uit in dit boek en je ontdekt steeds weer iets nieuws.

Dit boek kan een mooie aanleiding zijn om met kinderen te praten over ‘het onbekende’ en angsten.

Voor kleine avonturiers vanaf 4 jaar die hun angsten willen overwinnen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *