De bijzondere beer

‘Jij bent niet goed,’  zei een man van de fabriek. ‘Jou wil niemand hebben.’

Als beer gemaakt wordt, gaat er iets mis: hij krijgt geen armen. Daarom gooit de man van de fabriek hem weg. Maar de bijzondere beer gelooft dat hij best iemands knuffel kan worden: hij klimt uit de vuilcontainer en gaat op zoek naar iemand om van te zijn.

In drie woorden

Vriendschap, liefde en uniek

In meer woorden

Het zal je als teddybeer maar gebeuren. Je bent net gemaakt in de fabriek en let even niet goed op. Je zit scheef op de lopende band, want er is ook zoveel te zien. Je hebt nu geen armen en daardoor word je weggegooid. Je bent aan de kant gezet. Er wordt letterlijk tegen je gezegd, dat niemand je wil hebben.

Beer accepteert deze woorden niet zomaar. Hij is toch gewoon een knuffel? Dus gaat hij zelf maar op pad om iemand te zoeken die hem als knuffel nodig heeft. Hij gaat het avontuur tegemoet en loopt de wijde wereld in. Zou het lukken? Zou hij iemand tegenkomen die hem accepteert, ook zonder armen?

De bijzondere beer is een verhaal over jezelf kunnen zijn. Anders zijn, en toch heel gewoon. Het verhaal gaat over vriendschap, liefde en erbij horen. Een prachtig verzorgd prentenboek met een mooie boodschap.

Het boek is geschreven door Tjibbe Veldkamp. Tjibbe schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. De bijzondere beer is geïllustreerd door Marijke ten Cate, die al een groot aantal prentenboeken geïllustreerd heeft, maar ook zelf prentenboeken maakt. De illustraties zijn zeer sfeervol en passen heel goed bij het verhaal.

Dit boek is een heerlijk boek over vriendschap en jezelf kunnen zijn voor de vrolijke berenvriend vanaf 4 jaar.

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *