De Blaadjesdief

De Blaadjesdief
Categorieën: , ,
Tag:

‘Wacht eens even! Een van mijn blaadjes is… WEG!’

Eekhoorn is boos! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent… Dat er een Blaadjesdief rondloopt!

In drie woorden

Informatief, humoristisch en kleurrijk

In meer woorden

Eekhoorn snapt er niets van. Als hij wakker wordt, mist hij een paar van zijn blaadjes. Wie is toch de Blaadjesdief? Misschien was het Muis? Of toch Specht? Eekhoorn vraagt Vogel om hulp. Vogel weet wel wat er aan de hand is. Dit gebeurt namelijk ieder jaar. Lukt het hem om dat aan Eekhoorn uit te leggen?

Dit vrolijke prentenboek staat in het teken van de seizoenswisselingen die er in een jaar plaatsvinden. De herfst speelt voornamelijk een rol in dit boek. De blaadjes worden mooi oranje, goud en rood en vallen daarna van de boom, hoe bijzonder is dat! Eekhoorn snapt er niets van. Hoe komt dat toch?

De kleurrijke illustraties vormen samen met de tekst een mooi geheel. Ze versterken de tekst en vullen de tekst aan. Op een speelse manier leren de kinderen over de herfst. De tekst bevat humor en leest erg prettig voor, het nodigt uit om samen te ontdekken wat er gebeurt in de herfst. Achterin het boek zitten nog twee informatieve pagina’s. Wanneer kunnen bomen hun blaadjes loslaten en is het overal op de wereld tegelijk herfst?

Een prachtig, kleurrijk en informatief prentenboek om keer op keer van te genieten met jouw peuter of kleuter.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *