De boekenberg

De boekenberg
Categorieën: ,

‘Lucas wist het zeker. Hij was geboren om te vliegen.’

Lucas wist het zeker. Hij was geboren om te vliegen. Hij keek naar de vliegtuigen in de lucht, probeerde allerlei soorten vleugels te maken en vroeg zelfs aan de Kerstman of hij hem niet kon laten vliegen! Maar niets werkte…
Tot zijn moeder hem op een dag uitlegde dat er ook andere manieren zijn om z’n droom waar te maken. Ze gaf hem een boek en vanaf dat moment begon Lucas te vliegen, zonder dat hij het doorhad…

In drie woorden

Fantasierijk, leerzaam en herkenbaar.

In meer woorden

Ken je dat gevoel? Dat je zoveel dingen graag wilt doen, maar dat gewoon niet alles mogelijk is? Lees dan zeker eens dit boek. Dit boek laat je zien wat de kracht van lezen is. In een boek kan alles, en dat is nou juist waar ik zo van droom. Het bezoeken van verre landen, het zelf kunnen vliegen, heel lang onder water zwemmen zonder zuurstoftank… Niet allemaal mogelijk in mijn leven, maar in een boek wint de kracht van fantasie. Er is niets heerlijker dan jezelf verliezen in een goed boek. En die fantasie? Die heeft ieder kind. En dit boek zorgt er voor dat die interesse in boeken waarin ze hun fantasie weer kunnen ontpoppen.

Lucas, de hoofdpersoon uit dit verhaal, is een echte doorzetter. Hij wil kunnen vliegen en die droom moet en zal hij waar maken. Lucas wordt beschreven als een kind met doorzettingsvermogen, een fijne karaktereigenschap voor jonge kinderen. Ook omdenken speelt een belangrijke rol. Want als iets niet lukt zoals je het voor ogen hebt, moet je op zoek naar een andere oplossing. En die oplossing, die is soms dichterbij dan je denkt.

De illustraties in dit boek zorgen voor een fijne, gezellige sfeer. Net als in zijn andere boeken, heeft Ricio Bonilla in dit boek ook gekozen voor lichte kleuren en er is oog voor detail. Dit maakt het boek een feest voor het oog. Een leuk detail is dat er andere bekende verhalen zijn gebruikt in dit boek. Welke verhalen herken jij?

Een feest voor het oog waardoor je boekenliefde wel moet ontpoppen, voor lezers vanaf vier jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *