De boswachter

De boswachter
Categorieën: ,

‘Ga je mee op pad door het bos, samen met de boswachter?’

Vandaag gaan we op pad met de boswachter. Moeten er bomen gekapt of geplant worden? Zijn er dieren in het bos die er eerder niet waren? Is het bos schoon of heeft er iemand afval gedumpt? Staat er een wandeling in het donker op het programma? De boswachter houdt het allemaal in de gaten en beschermt de natuur.

In drie woorden

Leerzaam, waardevol en begrijpelijk

In meer woorden

De boswachter is een nieuw deel in de informatieve serie boeken over beroepen, geschreven en geïllustreerd door Liesbet Slegers. In dit nieuwe deel gaan we mee op ontdekkingstocht met boswachter. Zij leert je wat het werk van een boswachter allemaal inhoudt. Van het spotten van dieren tot het beheren van de bomen in het bos, alle taken worden uitvoerig beschreven in dit informatieve boek.

Het boek kent paginagrote illustraties, welke volledig in kleur zijn afgedrukt. De illustraties zijn simpel en kennen weinig details. Alleen de hoofdlijnen zijn getekend waardoor er weinig afleiding is van hetgeen dat moet worden bekeken bij het bijbehorende stuk tekst. Zo vormen de tekst en de illustraties samen een leerzaam verhaal.

Het boek draagt enorm bij aan de woordenschatontwikkeling van een kind. Ieder ‘moeilijk’ woord wordt uitgelegd door middel van een illustratie of de volgende zin in de tekst. Bovenaan iedere bladzijde met tekst staat een kort weetje over een van deze woorden die bijdragen aan de woordenschat. Dit maakt het een leerzaam prentenboek.

Dit informatieve boek is geschreven voor natuurliefhebbers vanaf vier jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *