De britannica kinderencyclopedie

‘Interessante feiten en vragen over de aarde, de ruimte, geschiedenis en wetenschap.’

Een fantastische verzameling weetjes, lijstjes en vragen!

  • Ga mee op reis door de geschiedenis: van de Big Bang, tot ver in de toekomst.
  • Ontdek weetjes over o.a. dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers.
  • Zoek mee naar de antwoorden op vragen die de wetenschap nog steeds heeft.
  • Maak kennis met de experts die een inkijk geven in hun onderzoek. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Met meer dan 1000 illustraties, foto’s en kaarten!

In drie woorden

Interessant, compleet, kleurrijk

In meer woorden

In 1768 kwam de eerste editie van de Britannica encyclopedie uit. En nu, meer dan 250 jaar later, is er een prachtig deel verschenen, speciaal voor kinderen. Dit superdikke boek telt maar liefst 394 bladzijdes, staat vol met weetjes en feiten, en is opgesierd met prachtige illustraties en foto’s.

Het boek is opgedeeld in 8 hoofdstukken: Het heelal, de aarde, materie, leven, mensen, oudheid en middeleeuwen, moderne tijd en het hoofdstuk vandaag en morgen. Een hoofstuk begint met een beginblad, waarop verteld wordt wat je kan verwachten in het hoofdstuk. Welke informatie komt aan bod? Welke vragen zijn er? Vervolgens staat er op elke dubbele pagina een onderwerp centraal wat wordt uitgediept. Het hoofdstuk eindigt met een quiz om te zien of je de informatie die je hebt gelezen onthouden hebt. Gelukkig staan de antwoorden onderaan de bladzijde vermeld.

De meest uiteenlopende onderwerpen worden besproken. Van de watercyclus tot de oerknal. Van de Maya’s tot koraalverbleking, alles kan je in dit boek vinden. De onderwerpen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. In tekst vlakken komen experts aan het woord die extra informatie geven. Naar die experts wordt vaak verwezen onderaan een bladzijde. Ook wordt verwezen naar aanverwante onderwerpen. Dit zorgt voor een compleet plaatje.

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die kennis willen maken van de wereld om hen heen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *