De Bromtrol probeert niet te brommen

‘Zo ben ik niet altijd!!!’

Dat weet de Bromtrol heel zeker, dus wedt hij met zijn vriendjes dat hij een hele dag niet zal brommen. Maar dat valt nog niet mee. Want als zijn vriendjes een lekkere cake voor zijn neus wegpikken, wil hij het liefst heel hard op de grond stampen. En als een geschrokken kraai precies op zijn neus poept, krijgt hij zin om heel hard te brullen. Zal het de Bromtrol toch lukken om de weddenschap te winnen…?

In drie woorden

 

Humoristisch, gevoelig en realistisch

 

In meer woorden

In een ieder van ons schuilt een Bromtrol, niemand is altijd positief. Brommen hoort bij het leven en kan op z’n tijd totaal geen kwaad. Maar als je alleen maar loopt te brommen heb je wel een probleem. En dat is precies het probleem van Bromtrol, al is hij er zelf van overtuigd dat hij niet altijd loopt te brommen. Als hij samen met zijn vrienden een weddenschap aangaat om een hele dag niet te brommen, begint zijn avontuur. En alles wat er mis kan gaan, gaat ook nog eens mis. Zou het de kleine trol lukken om een hele dag niet te brommen?

Dit is alweer het tweede deel in de serie boeken over je nieuwe, favoriete trol. Barbara van den Speulhof heeft ook in dit deel weer een verhaal vol humor en realiteit weten neer te zetten. Het boek is ontstaan in samenwerking met Aprilkind, het duo bestaande uit Steffi en Michael Gerharz, die het concept rondom Bromtrol hebben ontwikkeld. Stephan Pricken zorgde opnieuw voor de vrolijke en kleurrijke illustraties en wist hiermee de Bromtrol tot leven te wekken.

De ware levensles uit dit boek is dat je soms best mag brommen. Wanneer je net zoveel pech en ongeluk krijgt als de Bromtrol is brommen een natuurlijke reactie. Maar tot tien tellen, of in het geval van de Bromtrol tot drie, is nog steeds een erg fijne oplossing als je een brombui aan voelt komen. Een fijne les waaraan iedere lezer iets kan hebben,

Een herkenbaar boek voor ieder kind waarin wel eens een Bromtrol schuilt vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *