De Efteling Sprookjes Omnibus

Er was eens…….

In dit lekker dikke verzamelboek vind je de allermooiste sprookjes uit De Efteling.
Van Vrouw Holle tot De Tuinman en de Fakir, van De gelaarsde Kat tot Klein Duimpje. Maar liefst dertig sprookjes, geïllustreerd door de beste tekenaars. Om telkens opnieuw weer te lezen of voor te lezen!

In drie woorden

Sprookjes, afwisselend, tijdloos

In meer woorden

Ter ere van de 70e verjaardag van De Efteling is deze sprookjesomnibus uitgebracht. In 1952 begon het park als een Sprookjesbos met 10 sprookjes en in zeventig jaar is het uitgegroeid tot een attractiepark met een heel veel groter sprookjesbos en met uitdagende achtbanen en unieke familie-attracties. Het Sprookjesbos is echter nog steeds het kloppend hart van het park en de Efteling is al zeventig jaar hoeder van het sprookje.

Rubinstein bracht eerder al Efteling-sprookjes uit in de Gouden Boekjes-reeks. Voor deze bijzondere verjaardag werden die, met vier nieuwe sprookjes samengebracht in één lekker dik voorleesboek vol herkenbare, kleurrijke illustraties. De illustraties zijn door verschillende illustratoren gemaakt, zoals Job van Gelder en Laury Tinnemans, Mark Janssen, Martijn van der Linden en Harmen van Straaten. Een feest om naar te kijken!

In deze dikke omnibus zijn bekende sprookjes van diverse schrijvers opgenomen: de gebroeders Grimm (Vrouw Holle en De zes Dienaren), Hans Christian Andersen (Het Meisje met de Zwavelstokjes) of Charles Perrault (Klein Duimpje). Maar er zijn ook ándere sprookjes, die horen bij grote attracties zoals de achtbanen Joris en de Draak, Max & Moritz en Vogel Rok. Ook van de sprookjes over Pardoes en Symbolica kun je genieten.

Bij elk sprookje staat sinds wanneer je het in het Sprookjesbos van de Efteling kunt vinden. Daarnaast wordt aan het begin van elk sprookje een vraag gesteld, die uitnodigt tot goed luisteren of lezen. De antwoorden op deze vragen vind je achterin.

Kortom: meer dan 300 bladzijden (voor)leesplezier voor iedereen vanaf 4 jaar die wil verdwijnen in de wondere wereld van het Sprookjesbos.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *