De ergste juffen en meesters van de wereld

De ergste juffen en meesters van de wereld
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Deze leraren zijn de grootste nachtmerrie van elk kind. Dus lees vooral verder, als je durft.’

Heb je de grootste ettertjes van de wereld al ontmoet?
Die waren nog lang niet zo erg als …
DE ERGSTE JUFFEN EN MEESTERS VAN DE WERELD!
Je bent gewaarschuwd. …

In drie woorden

Humoristisch, spannend en gruwelijk

In meer woorden

David Walliams schreef een boek voor echte waaghalzen. Bang zijn is geen optie in dit gruwelijke boek. Je maakt kennis met de meest angstaanjagende meesters en juffen van de hele wereld. Van leraren waarbij je altijd moet nablijven tot een kantinejuf die je de meest ranzige dingen laat eten, je kan het zo gek niet bedenken.

Als je vaker boeken van deze auteur hebt gelezen, weet je dat hij er een eigen woordenboek naast houdt. Ook dit boek kent weer talloze onzinwoorden die van grote betekenis zijn binnen de verhalen. Deze woorden worden onderaan de bladzijde uitgelegd en bevatten in de meeste gevallen een tikkeltje humor. Weet jij bijvoorbeeld wat een dinges is?

Er is veel gespeeld verschillen in de tekst. Zo zijn er verschillende lettertypes en lettergrootte’s gebruikt. Belangrijke woorden springen uit de tekst waardoor het gevoel bij die bladzijde goed zichtbaar wordt. Het boek is ingedeeld in tien hoofdstukken waarin steeds een nieuwe leerkracht de hoofdrol speelt. Dit zorgt voor korte verhalen waardoor het boek zich ook goed leent als voorleesboek.

Tony Ross heeft gezorgd voor kleurrijke illustraties die de tekst perfect aanvullen. De karaktereigenschappen van de verschillende personages zijn hierbij goed zichtbaar. Het boek is rijk geïllustreerd waardoor het niet alleen leesplezier maar ook veel kijkplezier biedt.

Een gruwelijk boek voor waaghalzen vanaf acht jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *