De gebroken bezem

De gebroken bezem
Categorieën: ,
Tag:
Publisher:

‘Maar hoe komen we daar als we de bezem niet kunnen gebruiken?’

Oeps! De bezem van heksje Hannelore is kapot. Hij is doormidden gebroken. En zelfs toverspreuken kunnen de bezem niet maken. Gelukkig kan tovenaar Bezemplak haar helpen. Maar… hoe moeten heksje Hannelore en poes Presto naar hem toe als ze de bezem niet kunnen gebruiken?

In drie woorden

Veerkracht, doorzetten, magie

In meer woorden

Die arme Hannelore, haar bezem is gebroken. Ze probeert hem heel te toveren, maar zelfs een toverspreuk kan haar niet helpen. In haar boek met magische oplossingen voor elk probleem, ziet ze staan dat ze haar bezem naar tovenaar Bezemplak moet brengen in de Noordelijke vallei. Maar ja, hoe komt ze daar zonder bezem? Dit is het begin van een avontuur waarbij de veerkracht en het doorzettingsvermogen van Hannelore worden getest. Ze maakt ballonnen aan een mandje vast, maar eigenlijk is ze te groot en te zwaar. Hoe kan ze dit nu oplossen? Je zal merken dat de kinderen het leuk vinden om mee te denken over een oplossing. Zal het haar ondanks alle tegenslagen lukken om tovenaar Bezemplak te bereiken?

Wanneer de kinderen het boek lezen, zien en horen ze hoe Hannelore met tegenslagen om gaat. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten en accepteert hetgeen er gebeurt. Daarna maakt ze een nieuw plan en zet door om haar doel te bereiken. Dit is een hele mooie en waardevolle les.

Voor alle doorzetters vanaf 4 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *