De geheime klas

Sttttt! Dit is een geheim verhaal!

Rolf gaat naar een nieuwe school.
Het is gewoon een school, in een gewoon dorp.
Maar… waar brengt de lift in de gang hem heen?
Wat gebeurt er in de klas boven?
Dat is geheim.
Het is een klas voor geheime agenten.
Stttt!
Vertel het niet verder. 

In drie woorden

Avontuurlijk, spannend, AVI-lezen

In meer woorden

Rolf gaat vandaag voor het eerst naar zijn nieuwe school. Of eigenlijk een gewone nieuwe school met een geheime klas. Rolf wil namelijk geheim agent worden, maar dat mag niemand weten. In de klas mag hij naast Selin zitten en zij wil dolgraag weten waarom Rolf nu bij hen op school zit. Maar dat kan Rolf natuurlijk niet vertellen. Nadat Rolf zijn geheime opdracht heeft ontvangen, moet hij op onderzoek. En dat neemt hij uiterst serieus! Alleen is het de vraag of Rolf de uitkomst van zijn onderzoek ook had verwacht… of toch niet?

     

De geheime klas is een boek in de serie makkelijk & leuk van uitgeverij Zwijsen. Deze boeken zijn geschreven voor kinderen die lezen moeilijk en/of saai vinden. Door de verschillende onderwerpen en het dyslexie-vriendelijk lettertype zijn de boeken heel toegankelijk. Bij ieder boek is het AVI niveau aangegeven op de achterzijde van het boek. De gekleurde illustraties geven een goed beeld van de personages in het boek en laten ook de geheime boodschappen voor Rolf zien. De ene illustraties is paginagroot terwijl de ander kleiner is en onder de tekst staat. Dit zorgt voor een speels effect. 

De geheime klas is geschreven voor kinderen met AVI M4 niveau maar is ook een mooie uitdaging voor leerlingen die AVI E3 beheersen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *