De gekko en de havik

‘En het gevaarlijkste dier ter wereld…’

De gekko kan het gevaarlijkste dier ter wereld aan. De havik wil wel eens weten welk dier dat dan is. Is het de haai, de krokodil of de tijger misschien?

Een even grappig als leerzaam prentenboek dat leest als een fabel waarin de dieren per bladzijde gevaarlijker worden. Voor alle kinderen die nu wel eens willen weten hoe bang ze moeten zijn voor kwallen, slangen en andere dieren.

In drie woorden

Leerzaam, grappig en veelzijdig

In meer woorden

Weet jij welk dier het meest gevaarlijk is voor de mens? Dit leerzame prentenboek geeft jou antwoord op deze vraag. Er wordt een veelzijdig scala aan gevaarlijke dieren besproken met daarbij bij elk dier een kort weetje. Door de verhalende vorm van dit boek met een tikkeltje humor komt deze info onbewust binnen en heb je niet door dat je een informatief boek leest.

Het verhaal begint enorm spannend, want wat als de havik de gekko te pakken krijgt?! Door de informatieve tekst is dit boek geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. In de illustraties zitten humoristische details verwerkt, welke naast de grote realistische illustraties zorgen voor een extra laag in het verhaal. Het maakt dit toch wel spannende onderwerp luchtig en bespreekbaar waarbij de boodschap over het gevaar toch duidelijk blijft.

De interactie tussen de gekko en havik is speels er is veel gebruik gemaakt van spreektaal en herhaling waardoor het boek voorspelbaar is. Maar wat is dan toch echt het gevaarlijkste dier? Daar kom je maar op één manier achter, lees snel dit boek!

Voor de dierenliefhebber vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *