De goede dieven

‘Vier kinderen, een gevaarlijk plan en het grootste avontuur ooit…’

Samen met een jonge zakkenroller en twee circus-jongens smeedt Vita Marlowe een extreem gevaarlijk plan. Ze gaan de grootste inbraak ooit plegen…

In drie woorden

Spannend, avontuurlijk en liefdevol

In meer woorden

Vita’s opa is eigenaar van een oud kasteel, een kasteel boordevol herinneringen. Maar als zijn vrouw Lizzy komt te overlijden wordt het kasteel een last in plaats van een lust. Als de rijke zakenman Sorrotore interesse toont in het kasteel verkoopt opa het aan hem. Maar Sorrotore is niet van plan wat hij zegt te gaan doen, hij is een beruchte oplichter. De opa van Vita is alles kwijt…
Als Vita daarachter komt zet ze alles op alles om het kasteel terug in handen van haar familie te krijgen. Maar kan gaat de jonge Vita hierin slagen? Samen met haar vrienden Silk, een professioneel zakkenroller en Arkady en Samuel, twee circus jongens, gaat ze het avontuur aan. Ze plegen de grootste inbraak ooit om de familiejuwelen terug te stelen om geld te verdienen voor een advocaat. Maar is dit alles wel genoeg?

De goede dieven is geschreven door Katherine Rundell, bekend van De ontdekkingsreiziger en Feo en de Wolven. Haar tot in de puntjes doordachte schrijfstijl past goed bij dit nieuwe spannende en doordringende verhaal. Het verhaal slokt je op, al direct vanaf het eerste hoofdstuk. De spannende momenten wisselen zich in rap tempo af. Een boek boordevol liefde, spanning en sensatie waardoor het wegleggen van dit boek een lastig zal zijn.

Ieder nieuw hoofdstuk begint met een kleine zwart-wit illustratie waarin de omgeving van het komende hoofdstuk wordt geschetst. Dit geeft je als lezer naast de uitgebreid beschreven tekst een nog beter beeld van waar het verhaal zich afspeelt.

Een spannende jeugdroman voor avonturiers vanaf tien jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *