De goudsmit en de meesterdief

De goudsmit en de meesterdief
Categorieën: , ,
Publisher:

Twee identieke broers.
De ultieme meesterproef. 

Jiacomo is de helft van een tweeling. Hij lijkt als twee druppels water op zijn broer Laurenzo, maar ze verschillen als dag en nacht. Laurenzo wil graag mooie dingen maken en wordt edelsmid. Jiacomo houdt van reizen en avontuur en hij is handig genoeg om een uitstekende dief te worden… Een edelsmid en een meesterdief, die zoveel op elkaar lijken dat ze gemakkelijk verwisseld kunnen worden – er zijn veel verhalen te vertellen over hoe levens uiteengaan en weer samenkomen. 

In drie woorden

Klassiek, onvoorspelbaar, avontuurlijk

In meer woorden

In Bainoe, de hoofdstad van Babina, werden Jiacomo en Laurenzo geboren. Als zonen van een arme schoenmaker en zijn vrouw. Dat ze een tweeling zouden krijgen, konden ze op voorhand al een beetje voorspellen. Zo kwamen er twee honden, twee katten en twee duiven langs. Zowel Jiacomo als Laurenzo kreeg één van alle dieren. De broers waren onafscheidelijk en ze hadden veel plezier in hun leven. Al tijdens hun schooltijd werd duidelijk dat ze ook verschillend van elkaar waren. De één kon keurig netjes schrijven en alles goed onthouden, terwijl de ander er niks van bakte. Toen de jongens oud genoeg waren om zelf op avontuur te gaan, hebben ze geen moment getwijfeld. Uiteindelijk kiezen Jiacomo en Laurenzo er voor om beide hun eigen weg te gaan. Terwijl Laurenzo terug is gegaan naar Bainoe om het vak van edelsmid te leren, is Jiacomo nog zoekende. Dit verandert wanneer hij Jannos, een geslepen dief, tegenkomt… en dan komt het heel goed van pas dat de broers zoveel op elkaar lijken. 

Het klassieke verhaal van Tonke Dragt is in een nieuw jasje gestoken. Het verhaal werd voor het eerst uitgebracht in 1961. Je kunt Tonke Dragt ook kennen van de klassiekers Geheimen van het wilde woud, De brief voor de koning of De zevensprong. Wanneer je het boek openslaat zie je bij de inhoud dat er wordt gesproken over twaalf verhalen. Dit kan misleidend zijn, want het gaat niet om twaalf losse verhalen. Het zijn eerder twaalf hoofdstukken, maar wel met ieder een mooie boodschap. 

Er zijn zwart-wit illustraties die vaak tussen de tekst staan en soms één pagina beslaan. Ze zijn simpel, maar geven een duidelijk beeld van de personen. 

Een klassieker die je gelezen moét hebben. Voor iedereen vanaf 10 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *