De grote oceanen atlas

Wist jij dat de bek van de walvishaai tot wel 1 meter ver kan opensperren?

Ga je mee op reis naar de vijf oceanen van de wereld en ontdek de duizelingwekkende diversiteit van de wereld onder water. Reis mee met de lederschildpadden op hun trektocht, doezel weg met schattige zeeotters en neem een ijskoud bad met een walrus. In dit boek vind je de spannendste oceanenavonturen, van de golven tot de diepste zeebodem. 

In 3 woorden

Kleurrijk, informatief, avontuurlijk

In meer woorden 

In De grote oceanen atlas maak je kennis met de dieren van onze mooie en betoverende oceanen. Vele dieren kennen we al zoals de albatros, hamerhaai en de octopus. Maar heb jij ooit gehoord van het Portugees oorlogsschip, de egelvis en de lantaarnvis? In deze atlas leer je alles over deze dieren en dit is wat deze atlas uniek maakt. Tijdens het lezen leer je zo enorm veel over de dieren in onze oceanen! Niet alleen over hun leefomgeving maar ook over de kleinste dingen zoals de ogen, de schubben en wat ze eten. 

De leerzame feiten die Emily Hawkins heeft omschreven staan verspreid over beide pagina’s die gaan over dat dier. In de kleurrijke en paginagrote illustraties zijn de weetjes ook op een speelse manier verwerkt. Op deze manier kun je meteen naar het dier kijken waar de informatie over gaat. Bij ieder dier staat er nog een uitgelicht vak met een interessant feitje. Wist jij dat er negen soorten hamerhaaien zijn? In deze atlas kom jij daar achter!

Een bijzonder mooie oceanen atlas die alle oceanen bij elkaar brengt en je op zoek kan gaan naar interessante weetjes en de verschillen tussen de vijf oceanen. Houd jij van dieren en wil je hier graag mee over leren? Dan is dit boek echt iets voor jou! Je blijft kijken omdat er is zo enorm veel te zien op de pagina’s. Iedere keer leer je weer iets nieuws.

Je kunt dit boek al voorlezen vanaf 5 jaar of zelf lezen vanaf 10 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *