De grote vijf

De grote vijf
Categorieën: ,
Tags: ,
Publisher:

Ga je mee op safari?

Dani logeert bij opa. In zijn huis hangt een schilderij met vijf wilde dieren erop.
“Dat zijn de grote vijf,” zegt opa.
“Dat zijn vijf beroemde dieren uit mijn geboorteland. Ik zal je over elk dier vertellen.”.

In drie woorden

Informatief, lief, prentenboek

In meer woorden

Vijf dagen lang gaat Dani bij zijn opa logeren. Overal hangen gekleurde maskers en schilderijen uit Afrika. Opa is daar geboren. Eén schilderij springt er voor Dani echt uit: het schilderij met de grote vijf. Opa belooft Dani om elke dag iets over één dier van de grote vijf te vertellen. Dit doet opa aan de hand van een raadsel. En bij ieder dier vertelt hij wat het dier heel goed kan. 

Dit kleurrijke prentenboek is geschreven door Bella Makantini. De band tussen opa en kleinzoon is heel mooi in beeld gebracht en beschreven. Er zijn ook veel grootouders die een oppasdag hebben. Dan is het heel mooi om dit boek (voor-)te lezen. Zo kan het kleinkind raden om welk dier het gaat en kan hij/zij doen wat het dier ook kan zoals springen en stampen. 

De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Judi Abbot. De dieren zijn voor de kinderen heel herkenbaar en hebben een zachte, vrolijke uitstraling. 

Leuk feitje; De grote vijf is verkozen tot winnaar van de international verhalenwedstrijd van Inclusive Works en Clavis uitgeverij. Houdt jij van dieren en wil je op safari? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *