De haas zonder neus

‘Hoewel hij er zijn hele leven al zo uitzag, voelde hij zich nu vreemd en niet helemaal af.’

‘Wat ben jij eigenlijk?’ vraagt de egel aan de haas zonder neus. ‘Nou, gewoon, een haas,’ antwoordt die. Dat heeft hij tenminste zijn hele leven gedacht. Maar dan komt hij er bij toeval achter dat er toch iets bijzonders met hem is. Uit schaamte durft hij niemand meer onder ogen te komen. Tot hij wordt gevonden door een klein meisje. Zij vindt de haas lief zoals hij is. Wanneer hij uiteindelijk best tevreden is met zichzelf en met zijn nieuwe leven, gebeurt er iets onverwachts…

In drie woorden

Hartverwarmend, aandoenlijk, jezelf zijn

In meer woorden

Wij zijn verliefd! Wat is dit een aandoenlijk, prachtig uitgevoerd boek!

Het boek gaat over een haas. Haas leeft heel tevreden in het bos, alhoewel er dieren zijn die hem uitlachen of hem raar aankeken. Wanneer hij op een dag zijn spiegelbeeld ziet in het water, ontdekt hij dat hij geen neus heeft. Hij voelt zich incompleet en schaamt zich voor hoe hij eruit ziet. Tot hij op een dag gevonden wordt door een meisje. Het meisje is dolgelukkig met haas en vindt hem lief, precies zoals hij is. Ook zonder neus!

De prachtige, ontroerende potlood illustraties van Hanneke Siemensma zorgen voor een bijzondere sfeer. De kleuren die gebruikt zijn, zijn rustig. De haas is uitgevoerd in rood-bruin en de andere dieren of omgeving steken daar goed bij af. De bladeren lijken rechtstreeks uit het bos gekomen te zijn, een feestje om naar te kijken.

Het verhaal van Anne Lammers gaat over je anders voelen én je juist geliefd voelen wanneer je jezelf bent. Op een prachtige manier weergegeven!

Voor alle kinderen mét of zonder neus vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *