De haven

Kom, dan gaan wij samen alles leren over de haven!

Wil jij alles weten over de haven? In dit boek lees je meer over schepen en hun kapiteins. Je komt te weten wat een havenmeester doet, wat laden en lossen betekent, en waarom havens zo belangrijk zijn. Je vindt in dit boek een leuk zeemanslied, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

In drie woorden

Informatief, kleurrijk en begrijpelijk

In meer woorden

Ken jij de Willewete-serie van Clavis al? Dat zijn informatieve prentenboeken die antwoord geven op vragen van jonge kinderen. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat jonge kinderen graag willen weten.

Willewete de Haven is het eerste boek van Sanne Ramakers en Merel de Vink in deze serie. De informatie wordt verteld aan de hand van een verhaallijn. In dit boek begint het verhaal met een gezin met 4 kinderen, waarvan de moeder kapitein is op een schip. Bijzonder aan dit boek is de keuze voor een vrouwelijke kapitein, dat maakt het echt een boek van nu. Gedurende het verhaal worden moeilijke begrippen uitgelegd die horen bij de haven. Door de duidelijke en kleurrijke illustraties van Hélène Jorna is het verhaal voor kinderen vanaf 5 jaar goed te begrijpen. Ook voor kinderen die niet dichtbij een grote haven wonen, is het boek een echte aanrader. De illustraties en begrippen vullen elkaar goed aan, waardoor het verhaal ook voor deze kinderen goed te begrijpen is. Door de illustraties kunnen zij zich een goede voorstelling maken van een haven en alles wat zich daar afspeelt.

De vormgeving van dit boek is prachtig. Daarnaast vind ik het kleurgebruik heel goed gekozen. De geschiedenis pagina’s zijn in sepia geïllustreerd, je ziet direct dat deze pagina’s over vroeger gaan. Ook het moment van de dag is duidelijk af te leiden uit het kleurgebruik.

Op de uitklappagina kun je goed zien hoe het er in een grote haven aan toe gaat. Er valt van alles te zien. Je blijft naar deze pagina kijken en steeds nieuwe dingen ontdekken.

Dit boek bevat vele extra’s. Zo staan er regelmatig wist je datjes op de pagina’s. Daarnaast kun je een quiz doen, een liedje zingen of een havenspel spelen.

Een echte aanrader voor de nieuwsgierige kleuter!

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *