De held van Fabel

De held van Fabel
Categorieën: ,
Publisher:

‘Speel jij liever de hoofdrol in een verhaal of ben je liever een bijfiguur?’

Indira Novelle staat al haar hele leven aan de kantlijn, wachtend op een kans om als personage te schitteren. Dus wanneer ze hoort dat ze is uitgekozen om naar Fabel af te reizen en aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te studeren, een school die bekend staat om het afleveren van de allerbeste helden, kan ze haar oren niet geloven.

Maar Indira’s droom om een held te worden valt in het water. Haar auditie loopt in de soep en bezorgt haar een plek in het bijfigurenprogramma, en pogingen om haar mentoren – bekende hoofdpersonages als Alice (uit Wonderland) en Romeo (van Julia) – hun ongelijk te bewijzen worden continu gedwarsboomd. 

Indira krijgt al snel het gevoel dat een slechterik de boosdoener is… Kan een bijfiguur wel écht de held van een verhaal worden?

In drie woorden

Fantasie, avontuur, spanning

In meer woorden

De held van Fabel is het eerste deel in de Verhalen Wevers-serie. En geloof me, nadat je dit deel hebt gelezen, kun je echt niet wachten op de volgende delen. Samen met Indiria ga je naar de Praktijkschool voor Protagonisten. Protagonist is een moeilijk woord voor hoofdfiguur of held. En ja, dat wil Indira graag worden! Ze heeft het David immers beloofd. En dan is daar die belangrijke auditie… die helemaal in het water valt. En vanaf dat moment lijkt iedereen haar te dwarsbomen. Op school wordt het steeds gevaarlijker en Indira ontdekt dat heel Fabel wordt aangevallen. Met haar vrienden Maxi en Fenix aan haar zijde zoekt ze naar aanwijzingen om degene die hen met duistere magie bedreigt, te ontmaskeren. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze gaat twijfelen aan haar plaats in deze verhalenwereld.

Dat Scott Reintgen een leraar is in creatief schrijven, is echt te merken in het boek. Als lezer word je meegenomen in de wereld van auteurs, of eerder gezegd van de hoofd- en bijfiguren en de verhalen die de auteurs bedenken. Je voelt je bijna als Indira die er alles aan wil doen om de held te worden. Leuke details zijn de bekende hoofdpersonages die de mentoren zijn, zoals Alice en Romeo. Ook zal je citaten en gebeurtenissen tegenkomen die refereren naar deze verhalen.

Wil je weten wat er nog meer in Fabel gaat gebeuren? Blijf dan deze serie volgen!

Dit avontuurlijke boek is voor iedereen vanaf 10 jaar. 

“Wees zowel een held als een bijfiguur. Je kunt er nu meteen mee beginnen. Stort je in het leven. Jij bent degene die besluit wat er gaat gebeuren.” – Scott Reintgen

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *