De iglo van tante Friet en 113 andere 5-sterrenwoningen voor dieren

Houden zeesterren van golfslagbaden? Waar woont een strontvlieg? Hebben spoken ook huisdieren?(En waar wonen die dan het liefst?) Hoe vaak mag je doucheslang douchen? Waar laat je een W.C-paardje? Hoe bouw je een iglo voor een pinguïn? Kun je je huisstofmijt leren stofzuigen? Hoe verzorg je het slurfje van je kamerolifant?

Speciaal voor iedereen die dieren hartstikke leuke beesten vindt: een boek vol knotsgekke verhalen over kleine, grote, vreemde, maffe, grappige, griezelige maar vooral waanzinnige VIJFSTERRENWONINGEN voor dieren. Inclusief krantenberichten, interviews, cartoons, een parasietenkatern en een uitgebreide jubileumfolder van HOL-IN-ONE, hét woonwarenhuis voor dieren.

In drie woorden

Humor, fantasie en dieren

In meer woorden

Siep en zijn tante Friet, of eigenlijk tante Frieda, zijn dikke maatjes. In de vakanties gaat hij zo vaak mogelijk logeren bij zijn favoriete tante. Niet alleen omdat ze net als hij zo gek is op friet, maar ook omdat ze een vogelopvang heeft. En dat klinkt misschien een beetje suf, een vogelopvang… maar niets aan de opvang van tante Friet is suf. Tante Friet heeft namelijk alleen maar vijfsterrenwoningen in haar opvang en bezit over de meest bijzondere vogels. Ze heeft het zo druk dat ze haar neefje Siep tot ‘Chef van de kuikens’ heeft gekroond. Een belangrijke taak, want de kuikens moeten goed verzorgd worden. Als Siep tijdens één van zijn logeerpartijtjes een ei vindt in een doos op de oprit, gaat hij meteen aan de slag. Tijd om voor dit ei te zorgen. Alleen had niemand verwacht dat er een heuse pinguïn uit het ei zou komen… Hoe moet je zorgen voor een pinguïn? En wat heeft die vreemde overbuurman die nachtkapper zegt te zijn, steeds te zoeken op de oprit van tante Friet? Dit zaakje moet goed in de gaten worden gehouden!

Na het succes van De chocoladetandarts en 237 andere waanzinnige beroepen en Oom onkruid en 137 andere groene griezels heeft Tosca Menten opnieuw een waanzinnig boek uitgebracht in deze reeks. Dit keer over bijzondere dieren en hun vijfsterrenwoningen. En zoals we van Tosca gewend zijn, word je overspoeld met haar fantasie en zit het boek boordevol humor. Naast het hoofdverhaal zijn er diverse andere korte verhalen toegevoegd aan het boek. Denk hierbij aan grappige krantenartikelen, knotsgekke interviews, fantasierijke folderpagina’s en een zee aan ideeën voor vijfsterrenwoningen voor jouw eigen huisdier. Deze afwisseling zorgt ervoor dat je met sneltreinvaart door dit boek heen zal gaan. Wegleggen is onmogelijk! Geert Gratama heeft het boek voorzien van fantastische illustraties met blauw als accentkleur.

Dit toffe boek past goed bij het thema van de Kinderboekenweek 2023. Met als thema ‘Bij mij thuis’ kunnen de huizen van dieren zeker niet ontbreken! Een fantasierijk boek voor dierenliefhebbers met een goed gevoel voor humor.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *