De ijstuin

De ijstuin
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Ze deinsde weg van het raam en wilde niets liever dan onzichtbaar zijn.’

Ze stond in een tuin. Een tuin van ijs. Elke boom, elk blaadje, elke steen, elk grassprietje was glinsterend wit. Jess deed haar ogen dicht en daarna weer open. De tuin was er nog steeds. Hij bestond echt. Ze besefte dat ze haar adem inhield, alsof ze bang was om een betovering te verbreken.

Jess is allergisch voor zonlicht. Wanneer ze naar buiten gaat, verbrandt ze meteen. Ze voelt zich eenzaam en geïsoleerd. Op een nacht gaat ze stiekem naar buiten. Ze ontdekt een mysterieuze, schitterende tuin, een plek waar ze eindelijk vrij kan zijn. Maar ze is er niet alleen… Wat wacht daar, wat fluistert daar in die onwerkelijke wereld van ijs?

In drie woorden

Fantasievol, magisch en intrigerend

In meer woorden

Wat baalt het meisje Jess ervan dat ze bij warm weer alleen bedekt met kleding en een muts op naar buiten mag. Geen stukje huid mag blootgesteld worden aan de zon. Ze moet voortdurend naar het ziekenhuis om onderzocht te worden. In het ziekenhuis ontdekt ze wel de jongen Davey. Davey is niet bij kennis en het gevoel van Jess zegt dat ze hem verhalen moet vertellen ook al kent ze de jongen helemaal niet.Ze voelt een drang om iedere keer als ze in het ziekenhuis is zijn kamer binnen te glippen en te vertellen of een verhaal op papier achter te laten.

Op een dag neemt ze het besluit om dan maar ’s nachts naar buiten te gaan, wanneer er geen zonlicht is. En dan ontdekt ze een magische tuin, een tuin van ijs. Meteen heeft ze het gevoel dat ze niet alleen is in die tuin. Ze voelt de aanwezigheid van iemand en vindt een voetafdruk van een mens. Heel veel nachten bezoekt Jess de tuin tot ze hem dan eindelijk ontmoet. Een jongen. Een jongen van glimmend blauw en wit ijs. Owen.

Zo begint een nieuwe periode voor Jess. Overdag blijft ze binnen en ’s nachts geniet ze van de verkoelende wind in de ijstuin. Wanneer ze Owen verteld heeft over haar ziekte, krijgt ze een bijzonder geschenk van hem, een paars ijskristal in de vorm van een schelp. De schelp maakt Jess beter, maar hierdoor komt Owen wel in de problemen.. En wat hebben Davey en Owen nu met elkaar te maken?

Wil je hierachter komen, dan moet je echt De ijstuin lezen. Dit boek is een aanrader voor de avonturier van 10 tot 12 jaar die goed tegen de kou kan.

Linde Faas maakte de prachtige omslagillustratie en tekende geweldige ijskristallen bij het begin van ieder hoofdstuk. Emiel de Wild vertaalde het boek uit het Engels.

 

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *