De jongen die met een walvis zwom

‘Vissersjongen, wegloper, avonturier!’

De mysterieuze vreemdeling Zheng vertelt een spannend verhaal over een verborgen schat, zeemonsters en boeven. Maar is het waar? Om daarachter te komen moeten Razi en zus Shifa weglopen naar zee…

Maar na een ontmoeting met het grootste zeemonster ter wereld is het maar de vraag of ze het verhaal nog kunnen navertellen.

In drie woorden

Avontuurlijk, spannend en beeldend

In meer woorden

Nizrana Farook schreef eerder al het prachtige Het meisje dat op een olifant ontsnapte en komt nu met een nieuw deel in deze spannende serie met avontuurlijke boeken. Als de mysterieuze Zheng aanspoelt op schildpaddeneiland, is Razi vastbesloten om hem te helpen. Ze moeten op zoek naar de dolk van Serendib om de laatste wens van de kapitein te vervullen. Als hij zijn zus Shifa aan Zheng voorstelt is die vooral op haar hoede. Is deze jongen wel te vertrouwen? Brengen ze zichzelf niet in gevaar door hem te helpen? Als Kok en Marco beginnen te dreigen raken ze in paniek. Is de vriendschap tussen de drie sterk genoeg en kunnen ze de twee zeelieden te slim af zijn?

Het verhaal is beeldend geschreven, vanaf de eerste bladzijde waan je je op zee en proef je de sfeer van onmacht, spanning en angst. Het mysterieuze verhaal van Zheng maakt nieuwsgierig, als lezer probeer je de puzzelstukjes aan elkaar te leggen. Maar niets is zoals het lijkt. De spanning volgt zich in rap tempo op en steeds als je denkt dat de vrienden veilig zijn is daar weer een tegenslag en moeten ze opnieuw zien te overleven. De onverwachte gebeurtenissen houden je als lezer scherp. Het verhaal leest vlot door de indeling van korte hoofdstukken. Ieder nieuw hoofdstuk begint met een zwart-wit illustratie van palmbomen die de omgeving weerspiegelen waar het verhaal zich afspeelt. Ook zien we steeds een kleine illustratie die iets verklapt over de strekking van het komende hoofdstuk. Een lastig weg te leggen, avontuurlijk verhaal.

Voor lezers op zoek naar avontuur die niet weglopen bij een beetje spanning.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *