De jongen met bloemen in zijn haar

De jongen met bloemen in zijn haar
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Ik gaf Davids haar water toen een van zijn bloemblaadjes losliet, in mijn hand.’

Dit is David.
Hij is de jongen met bloemen in zijn haar.
Hij is mijn beste vriend.

In drie woorden

Kleurrijk, ontroerend en liefdevol

In meer woorden

David valt direct op met zijn prachtige bloemenkapsel. Samen met zijn beste vriend heeft hij een fantastische tijd op school. Ze tekenen, springen in plassen, zingen zelfverzonnen liedjes, en rennen weg voor de zwermen bijen die op zijn kapsel afkomen. Maar op een dag zijn de kleurrijke bloemen uitgebloeid en beginnen de blaadjes uit te vallen. David verbergt zijn ‘dode’ kapsel onder een muts, maar deze moet toch echt af op school. Hij schaamt zich voor het takkenbos en gevaarlijk is het ook. Gelukkig heeft hij nog zijn beste vriend, want die heeft altijd een idee. Ook voor dit probleem.

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van de beste vriend van David. Het leert ons het belang van vriendschap in het leven. Samen sta je sterk en kunnen de meeste problemen opgelost worden. Zo ook het probleem van David. De illustraties zijn simpel maar kleurrijk. De bloemen op de kaft hebben een structuur en zijn daardoor voelbaar en springen er echt uit.

De jongen met bloemen in zijn haar vertelt ons een liefdevol verhaal over vriendschap. Voor te lezen vanaf ongeveer 3 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *