De juwelendief, dader op het spoor

Durf jij een ritje met de Hooglanden-Expres te maken? Of neem je toch liever een ander spoor?

Alex moet op reis met zijn oom. Aan boord van stoomtrein de Hooglanden-expres ontdekt hij een verstekeling. Weet zij iets van de kostbare juwelen die overal verdwijnen? Of is er meer aan de hand?

In drie woorden

Spannend, origineel en gedetailleerd

In meer woorden

Alex heeft echt zijn oom niet nodig als oppas, maar toch moet hij met de reisjournalist mee op de laatste reis van stoomtrein de Hooglanden-expres. Ook het Britse koningshuis is van de partij. Dan ontdekt Alex een verstekeling aan boord. Heeft die iets te maken met de kostbare juwelen die verdwijnen, of is er meer aan de hand? Geen van de volwassenen lijkt op het goede spoor te zitten, en dus is het aan Alex om de waarheid boven tafel te krijgen.

De juwelendief is het eerste deel in de whodunitserie Dader op het spoor van Sam Sedgman en M.G. Leonard, de auteur van onder meer Keverjongen. Dit verhaal neemt je mee in een op het eerste opzicht standaard treinreis. Maar niets aan deze treinreis blijkt standaard te zijn.. Er bevindt zich een juwelendief aan boord van de Hoogland-Expres. Alex duikt vol in dit mysterie en is vastberaden om de dader te vinden. Hij neemt je mee in zijn speurwerk en neemt alle verdachten met je door. Zit jij op het goede spoor?

De kaft van het boek is rijk geïllustreerd waarbij is gewerkt met voelbare letters en onderdelen in het goud. Dit geeft het boek een luxe uitstraling, wat tevens goed bij het verhaal past. Op de Hoogland-Expres is namelijk een koninklijk echtpaar aanwezig. Ook in het boek zijn illustraties te vinden, deze zijn allemaal in zwart wit en dragen bij aan het spoorzoeken naar de dader. Alex, de hoofdpersoon in dit boek is namelijk een heuse tekenaar. Hij tekent alles wat hij ziet. Dit helpt hem en jou om samen het mysterie op te lossen.

Voor treinfanaten en detectives vanaf 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *