De kinderboerderij

De kinderboerderij
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Kijk, op de grond ligt een ei!
Van welk dier is dat eitje?
Het eitje barst, wie komt daaruit?

Op de kinderboerderij is zo veel te ontdekken. Welk dier heeft veertjes? Wie heeft de langste staart? En waar komen die eitjes vandaan?

In drie woorden

Flapjesboek, kleurrijk, informatief

In meer woorden

In dit vrolijke vierkante flapjesboek leert jouw peuter veel over de dieren op de kinderboerderij. Bij welk dier hoort het lammetje en van wie zijn de kleine keuteltjes die op dropjes lijken? Bij iedere vraag krijgt de peuter de keuze uit vier dieren. Achter de flap staat een prachtige, kleurrijke illustratie met daarop het antwoord. 

     

Op deze wijze gaan de jongsten op onderzoek in het flapjesboek en leren zij over de dieren op de kinderboerderij. Deze dieren zitten dichtbij de belevingswereld van de peuter. Op de linkerpagina staan een paar zinnen tekst met daarbij de vraag, zoals “Het eitje barst, wie komt daaruit?”. Boven de tekst staan de vier dieren waar de kleuter een keuze uit kan maken. Op de rechterpagina is een grotere kleurrijke flapillustratie te vinden, passend bij de vraag. Zo zien we een stukje van een staart, veertjes die op de grond liggen en een ei die aan het uitkomen is. 

De kinderboerderij is een lieflijk flapjesboek voor de jongste dierenvrienden vanaf 18 maanden.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *