De koning van de jungle

De koning van de jungle
Categorieën: ,
Tag:

‘Waarom noemen ze jou eigenlijk de koning van de jungle? vraagt Muis op een dag aan Leeuw’

Muis wil graag weten waarom Leeuw de koning van de jungle is. “Omdat ik zo hard kan brullen,” zegt Leeuw, “WROAH!!”. Maar dan laat Gorilla zijn brul ook horen. En die klinkt veel harder…

Leeuw noemt nog veel meer redenen op, maar Olifant, Krokodil en Papegaai bewijzen meteen dat hij ongelijk heeft. Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle?

In drie woorden

Vrolijk, zelfkennis en dierenverhaal

In meer woorden

Leeuw is de koning van de jungle. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt hem nou beter dan alle andere dieren die in de jungle leven? In dit vrolijk geïllustreerde prentenboek is dit de vraag van Muis. Leeuw is niet de koning van de jungle omdat hij het hardst kan brullen, ook niet omdat hij het grootste dier is, en ook al niet omdat hij het mooiste dier is… Is Leeuw dan toch niet de koning van de jungle? Of bestaat er toch echt een reden? Je komt er achter in dit boek.

De kleurrijke, lieve illustraties zijn gemaakt door Iris van Hassel. Zij won de Pixi-boekjes illustratiewedstrijd in 2019. Dit prachtige prentenboek was er dus eerst alleen als Pixi-boekje. De uitgeverij vond de illustraties echter zo mooi, dat er besloten werd een prentenboek van te maken. Ken jij de Pixi-boekjes al? Dat zijn mini-prentenboeken van 10 x 10 cm, die in de jaren 70 dermate populair waren. Sinds een paar jaar zijn ze weer terug en er zijn er inmiddels 95 verschenen.

Monique Berndes schreef een prachtig boek over het beste in jezelf zien, voor kinderen vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *