De laatste uren van Josephine Donkers

‘Gevallen, gesprongen of misschien toch geduwd…’

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

In drie woorden

Spannend, mysterieus, vriendschap

In meer woorden

Op de laatste dag van de vakantie in Spanje wordt het lichaam van Josephine gevonden. Haar vriendinnen Lucy en Isolde zijn van slag en worden gehoord door de politie. Wat is er met haar gebeurd?

Het boek is vanuit het personage van Isolde, Lucy en Josephine geschreven. Dit zorgt ervoor dat je  je goed in kan leven in de personages. Ze vertellen om beurten wat er op de vakantie gebeurd is, afgewisseld met verslagen van politieverhoren. Zo krijg je steeds meer inzicht in hun vriendschap en in de gebeurtenissen. In dit razendspannende boek worden de laatste uren van Josephine gereconstrueerd en blijft tot het laatst toe spannend wat er precies is gebeurd.

De laatste nacht van Josephine Donkers is onderdeel van de Best of YA xs serie, wat betekent dat het een dunner boek is met ongeveer 100 bladzijden. Het boek leest vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op en het blijft spannend tot de laatste bladzijde. Tijdens het lezen zit je op het puntje van je stoel. Wij konden niet stoppen met lezen. Durf jij het aan?

Voor jongeren die houden van een spannend en boeiend verhaal.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *