De leukste stomste dag ooit

De leukste stomste dag ooit
Categorieën: , ,

Sems dag verliep helemaal niet zoals hij zich had voorgesteld. Het was simpelweg de stomste dag ooit.

Sem vindt het de stomste dag ooit. Boos loopt hij weg. Bijna helemaal tot het einde van de tuin. Wanneer het tijd is om terug naar huis te gaan, komt hij allerlei huppelende, toeterende en trompetterende verrassingen tegen. Misschien is zijn dag toch zo stom nog niet…..

In drie woorden

hartverwarmend, grappig, herkenbaar

In meer woorden

Een heerlijk prentenboek met een herkenbaar thema voor elke ouder: Een peuter of een kleuter met een driftbui. In dit prentenboek maken we kennis met zo’n peuter/kleuter – Sem – die zijn dag niet heeft en het de stomste dag ooit vindt. Hij kan niets goed doen en dus zit er niets anders op dan weglopen van huis. Hij pakt zijn koffer en loopt weg, zeker tot aan het einde van de tuin. Maar wanneer hij weer naar huis wil gaan, is er plotseling een groot, donker woud gegroeid tussen hem en zijn huis. Sem gaat dwars door het woud heen en komt dan allerlei verrassingen tegen waardoor het stampvoeten verandert in een huppeltje, mokken in trompetteren, brullen in jodelen. Het woud is niet langer donker maar licht en kleurig. Misschien is Sems dag toch zo stom nog niet… Op de  allerlaatste pagina zie je een illustratie van een slapende Sem en begrijp je de verrassingen van die dag helemaal.

Door dit prentenboek verdwijnt elke boze bui, want tijdens het lezen ga je vanzelf met Sem meezingen en huppelen. De illustraties zijn paginagroot en met name in de felle kleuren rood, groen en geel. De gezichtsuitdrukkingen van Sem zijn expressief, waardoor je goed kunt zien hoe hij zich voelt en kinderen ook goed kunnen meeleven met en zich kunnen verplaatsen in Sem.

Leuk detail is de klok op de eerste en de laatste bladzijde; hoeveel tijd is er eigenlijk verstreken?

De schrijfster en illustrator Sophy Henn ken je misschien ook wel van de graphic novel-serie Pizazz. Joukje Akveld zorgde voor Nederlandse vertaling van dit prentenboek.

Een fantastisch voorleesboek voor peuters en kleuters die wel eens een driftbui hebben.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *