De magische apotheek – De strijd om de meteoor

‘Een geur kan je in een paar tellen betoveren en wegvoeren naar een wereld die ouders is dan je kunt voorstellen. Maar een andere geur kan je daarin voor altijd gevangen houden.’ 

Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt.

Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…

In drie woorden

Magisch, spannend, fantasievol

In meer woorden

Dit is het derde deel in de serie van de Magische apotheek. Het is zeer aan te raden om de serie op volgorde te lezen, aangezien het verhaal anders lastig te volgen is.

In dit deel gaan Mats en Lucie naar Parijs om te voorkomen dat Syrell de Richemont magische apotheken gaat openen. Ook willen ze het meteoor vinden waarmee de magische geuren kunnen worden gemaakt. Zodat zij de enige in de wereld zijn die magische geuren kunnen maken. Kortom, genoeg ingrediënten voor een spannend en nieuw avontuur.

De schrijfstijl van Anne Ruhe is heel beeldend. Je ziet het verhaal als een film in je hoofd voor je. Er staan enkele hele mooie illustraties in het boek van Claudia Carls. De illustraties zijn zwierig en mysterieus, wat helemaal past bij het verhaal. Ook begint elk hoofdstuk met een kleinere illustratie van een flesje met een geurtje erin. De brieven en notities die in het verhaal voorkomen, zijn ook zo afgebeeld in het boek. Dit maakt dat het verhaal nog meer tot de verbeelding spreekt. De handgeschreven brieven zijn wel wat lastig te lezen voor kinderen.
De personages komen tot leven in het verhaal. Ze zijn goed uitgewerkt en hun karakters komen goed naar voren. Soms is het wel wat ver gezocht. Welke jongeren gaan samen, zonder dat hun ouders het weten, met de trein naar Parijs? Maar kinderen zullen dit gegeven niet opmerken en alleen oog hebben voor het spannende verhaal.

Als extraatje zit er achterin het boek een geurenkaart waarop allerlei geuren uit de apotheek staan afgebeeld!

De magische apotheek is een spannende en magische serie voor fans van Harry Potter en Nevermoor.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *