De magische biebbende – Bieb op stelten

De magische biebbende - Bieb op stelten
Categorieën: ,
Publisher:

‘Als hij nou uit het boek ontsnapt is… Het is magisch’

Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is… Lukt het ze om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen?

In drie woorden

Avontuur, magie, vriendschap

In meer woorden

Billy Bones Bazen-boeken zijn avonturen die kunnen worden voorgelezen, die je samen óf lekker zelf kunt lezen. Alle verhalen hebben korte hoofdstukken en zinnen om het lezen makkelijker en leuker te maken. De boeken zijn erg kleurrijk en staan vol met vrolijke illustraties. Ze zijn niet ingedeeld op AVI-niveau, maar zijn vooral gericht op leesplezier.

Dit boek gaat over Jonas, een jongen die wordt gepest. Op een dag achtervolgen de pestkoppen hem en hij vlucht een gebouw in. Dit blijkt een bibliotheek te zijn. Daar ontmoet hij Stan, een jongen die hem vertelt dat het geen normale bieb is. Hij vraagt of Jonas zin heeft in een avontuur. Hij laat hem allerlei beelden zien van elfen en feeën die in de kast staan. Er is zelfs een beeld van een draak die uit een ei komt. In de bibliotheek ontmoeten de kinderen Wilgje, een meisje wat erg van lezen houdt. Dan zitten ineens de veters van Jonas aan elkaar geknoopt en worden er boeken uit de kast gegooid. De kinderen denken een dwerg te zien, maar dat kan toch niet?

Een magisch en spannend avontuur voor de beginnende lezer vanaf ongeveer 7 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *