De man in de klok

Welk Dutch Design is jouw favoriet?

Van het kopje waaruit je je thee drinkt tot het huis waarin je woont, over alles wat je om je heen ziet heeft iemand nagedacht. In deze verhalenbundel vertelt Arend van Dam over beroemde Nederlandse uitvindingen als de zigzagstoel, de auto’s van DAF en natuurlijk de klok met de bewegende man erin die je misschien wel kent van Schiphol. Maar ook over jonge ontwerpers die experimenteren met bijzondere materialen als plantenwortels en zelfs koeienmagen om onze wereld een beetje mooier, socialere of groener te maken.

In drie woorden

Interessant, creatief, kunst

In meer woorden

De man in de klok is het nieuwste deel in de serie originele verhalenbundels, waarbij verschillende thema’s centraal staan. Deze keer is dat Nederlands grote trots: Dutch Design. Alles wat ontworpen is door een ontwerper is een design. Heeft het ontwerp een Nederlands tintje, dan heet het Dutch Design. Veel van die ontworpen designs kun je gewoon kopen in de winkel, maar soms komen succesvolle ontwerpen in het museum terecht. Denk maar eens aan de stoelen van Rietveld, de serviezen van Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk en de klokken van Maarten Baas. Achter al deze bekende en minder bekende designs zit een interessant verhaal. Deze kun jij lezen in deze verhalenbundel!

         

In de verhalenbundel staan achttien verhalen over Dutch Design. Het interessante aan de verhalen is dat we een kijkje krijgen in het proces van ontwerpen en hoe moeilijk deze weg voor ontwerpers kan zijn. De verhalen worden afgewisseld met boeiende weetjes en opdrachten waarmee je zelf aan de slag kunt gaan als uitvinder. De verhalen in deze verhalenbundel zijn herkenbaar als je al eens een andere verhalenbundel van Arend van Dam hebt gelezen. De tekst staat in twee kolommen en begint met dikgedrukte gekleurde woorden. Anders dan bij de andere verhalenbundels is dat deze gekleurde illustraties niet gemaakt zijn door Alex de Wolf, maar door Zilveren Penseel-winnares Anne Stalinski. De humoristische tekeningen en cartoons kunnen klein of paginagroot zijn. De kleinere tekeningen staan vaak tussen de tekst. 

Ben je geïnteresseerd in Dutch Design of wil je graag zelf een ontwerper worden? Dan is dit boek echt iets voor jou! Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *