De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

‘Ik stop die zaadjes in de grond, hoe moeilijk kan het zijn?’

Heer Hermelijn begint een moestuin. Zaadjes in de grond. Gietertje water. Beetje mest. Veel geduld. Hoe moeilijk kan het zijn? Tja … dat valt toch nog niet mee met al die mollen, al die muizen al die duiven, rupsen, luizen. Maar gelukkig krijgt hij hulp van Kereltje Konijn …

In drie woorden

Grappig, sfeervol, rijmend

In meer woorden

In dit sfeervolle prentenboek begint Heer Hermelijn een eigen moestuin. Hoe moeilijk kan dat nu zijn? Je doet de zaadjes in de grond, en je wacht. Je moet na het zaaien vooral heel veel geduld hebben. Hij heeft dat wel, maar dat kun je niet zeggen van Kereltje Konijn. Na heel veel nachten komen de eerste gewassen op, maar aangezien Heer Hermelijn niet gekleed is om te oogsten, bedenkt hij dat hij nog een dagje wacht. Had hij dat maar niet gedaan! De duiven zijn hem voor geweest… Ook de sla wordt opgegeten door de slakken. Maar gelukkig is Kereltje Konijn er om Heer Hermelijn te helpen! Of toch niet?

Dit prachtige boek staat vol met sfeervolle illustraties van Marije Tolman, die ook het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2022 maakte. Ze brengt de ondeugende streken van Kereltje Konijn mooi in beeld. Je ziet hem vooral luieren en relaxen, terwijl Heer Hermelijn hard aan het werk is. Alhoewel er relatief kleine illustraties worden gebruikt, zie je telkens nieuwe details. De kleuren die zijn gebruikt zijn passend bij het seizoen. Het verhaal is in zijn geheel op rijm geschreven en leest prettig voor. De kinderen zullen genieten van de ondeugende acties van Kereltje Konijn.

Een verhaal over eerlijk zijn en over vriendschap voor kinderen vanaf 4 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *