De NEEhoorn

De NEEhoorn
Categorieën: ,
Publisher:

‘Kijk! Ook al smaken zijn keutels naar taart, van achteren ziet hij eruit als een paard.’

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks aan is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

In drie woorden

Humoristisch, origineel en kleurrijk

In meer woorden

Wanneer je denkt aan boeken over eenhoorns denk je vast aan zoetsappigheid, liefde en bovenal veel geluk. Nou… Dat kan je wel vergeten als je dit boek gaat lezen. Want wie denkt dat iedere eenhoorn altijd maar vrolijk en liefdevol is heeft het mis. De NEEhoorn is altijd chagrijnig. Met het antwoord ‘nee’ op steevast alle vragen had hij deze bijnaam snel te pakken. Dat had Hartenwoud niet de plaats is waar hij thuishoort heeft hij al snel in de gaten, hij loopt weg van huis. Weg van alle zoetsappigheid, alle liefde en al het geluksgras.

De NEEhoorn is een humoristisch verhaal op rijm. Een verhaal waarin alles net een beetje anders gaat. Een verhaal waarin het niet alleen maar koek-en-ei is. Maak kennis met de NEEhoorn, de WATbeer, de Kus-m’n-KONT hond en de WELLES-prinses. Zij maken je geheid aan het lachen.

Het boek is bevat kleurrijke prenten welke zorgen voor contrasten in het verhaal. Bij het Hartenwoud is er gekozen voor liefdevolle illustraties in pastelkleuren. En naarmate de reis vordert komen er af en toe iets donkerdere kleuren op de pagina’s tevoorschijn. Toch ligt de boventoon in licht en helder, een positief en grappige uitstraling.

Tot slot bevat het boek een prachtige opdracht. Een eigen verhaal schrijven bij een grappig dieren karakter. Kan jij een verhaal bedenken over de Papasaai? Of kies je toch liever de Slechte-smoespoes? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Een humoristisch boek voor iedereen die opzoek is naar een verhaal dat net een beetje anders gaat, vanaf vijf jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *