De opblaasbende – bijna lek!

“We z-z-zitten hier voor eeuwig vast. 
en z-z-z-e zijn overal om ons heen!
Als ze me z-z-zien, z-z-zullen ze me pikken…”

Flamingo wordt een ster! Dat weet de opblaasbende zeker, dus als de feestelijke opening van het nieuwe golfslagbad allerlei cameraploegen het waterpark in lokt, bedenken ze een gedurfd plan om hem beroemd te maken. Of zal een zwerm vreemde vogels uit het verleden Flamingo’s droom als een zeepbel uit elkaar laten spatten? Zet je schrap, want Flamingo gaat de boel opblazen!

In drie woorden

Humor, vriendschap, avontuur

In meer woorden

Maak kennis met Cactus, Donut, Watermeloen, Lynn en Flamingo. Oftewel… de opblaasbende van waterpark “Kom elke dag spetteren!”. Flamingo weet het zeker; hij is een geboren ster! Dit komt omdat op zijn achterwerk S.T.E.R. staat. En daarom wil Flamingo maar één ding: beroemd worden. De opblaasbende maakt een plan, want binnenkort gaat het nieuwe golfslagbad geopend worden. Dat is dus het perfecte moment! Alleen… hoe komen ze voorbij Krabber & Klauwer, de katten van het park en lukt het Flamingo om over zijn angst voor zwanen te stappen?

     

De opblaasbende is een humoristische graphic novel over opblaasfiguren die op avontuur gaan. De korte teksten en de illustraties maken het boek aantrekkelijk voor kinderen die nog moeite met lezen hebben. 

De zwart-wit illustraties variëren in grootte: paginagroot, in een kader zoals bij een stripverhaal of een losse illustratie. Doordat het verhaal zich afspeelt in een waterpretpark is het herkenbaar voor de kinderen. 

Voor iedereen vanaf 7 jaar

psssst! Deel 2 Missie niet te stuiteren, verschijnt in het voorjaar van 2023

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *