De Pareldief

De Pareldief
Categorieën: , ,
Publisher:

Jij hebt mijn vertrouwen misbruikt en je hebt mij bestolen. Maar het is ook heel moedig en goed dat je alles hebt opgebiecht.

Pauw heeft het zo druk in zijn sieradenwinkel dat hij echt een hulpje nodig heeft. Als Pauw bijna struikelt over de kleine Hoen, vraagt deze prompt: ‘Mag ik het proberen?’ Hoen heeft al zó vaak voor de etalage staan dromen, maar hij heeft geen geld voor die glimmende sieraden…

In drie woorden

wijze les, eerlijkheid, grappig

In meer woorden

Pauw heeft een winkeltje in sieraden “Pauws Parel Paleis”. Het gaat heel goed en hij heeft het razend druk. Als grijze Hoen zichzelf aanbiedt als hulpje, is Pauw opgelucht dat hij zo snel iemand gevonden heeft om hem te helpen. Er volgt een koninklijk bezoek, dan een gemene diefstal en een spannende zoektocht naar de dader. Was het wel zo’n goed idee van Pauw om grijze Hoen aan te nemen als zijn hulpje?? Gelukkig komt alles goed, zelfs voor de verdrietige Hoen.

Axel Scheffler schreef dit verhaal en maakte ook de illustraties in dit boek. Axel Schefffler is wereldberoemd door zijn tekeningen van De Gruffalo en zijn stijl herken je ook weer duidelijk in dit boek. Hij maakte dit boek samen met zijn zus Rosa Scheffler. Zij geef achterin dit boek nog allerlei leuke tips hoe je zelf met kralen kunt knutselen en sieraden kunt maken.

Prachtig (voorlees)verhaal met een subtiele les over het belang van eerlijk zijn voor jongens en meiden vanaf zes jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *