De Pieto-toets

De Pieto-toets
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Slaag jij voor de enige echte Pieto-toets?’

Juf Merel heeft belangrijk nieuws: er zijn te weinig pieten. Sinterklaas moet haast alles in zijn eentje doen dit jaar. Cadeautjes inpakken, het dak op, pakjes door de schoorsteen gooien… Dat lukt hem nooit.
De kinderen van juf Merel willen graag helpen. Maar dan moeten ze eerst een pietencursus volgen. Ze leren sluipen, klimmen, mikken, algemene Sint-kennis natuurlijk, en nog veel meer. En dan zijn ze klaar voor de Pieto-toets!

In drie woorden

Kleurrijk, origineel en vrolijk

In meer woorden

Sinterklaas heeft een probleem. Er zijn te weinig pieten. Sinterklaas kan natuurlijk niet alles in zijn eentje doen. Dus besluit de klas van juf Merel om hem te helpen. Maar je kunt niet zomaar de rol van piet innemen. Daar moet je eerst een pietencursus voor volgen en de Pieto-toets voor doen. Lukt het de kinderen om te slagen? En kun jij ook slagen voor de Pieto-toets?

In dit originele Sinterklaasboek wordt ieder hoofdstuk afgesloten met een deel van de Pieto-toets. Als piet moet je goed kunnen mikken, klimmen en sluipen, maar ook algemene informatie over de Sint komt aan bod. De ene keer beantwoord je vragen en de andere keer voer je kleine opdrachten uit. Het nodigt uit om zelf te ontdekken of jij het in je hebt om een echte piet te worden.

De kleurrijke illustraties zijn vrolijk, sfeervol en sluiten goed aan bij het verhaal. Ze brengen je helemaal in de Sinterklaassfeer. Ook de schutbladeren passen er helemaal bij.

Wat dit boek nog meer bijzonder maakt, zijn de liedjes die tussen het verhaal door beschreven zijn. Je kunt een QR-code scannen om de liedjes te beluisteren op Spotify. Het maakt het feest helemaal compleet.

Mik, sluip, klim en zing. Beantwoord de vragen, voer de opdrachten uit en slaag voor de Pieto-toets! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *