De prins zonder billen

‘Hij rende over een strandje en sprong in de baai, daar woonde een hongerige haai.’

De prins heeft het prima voor elkaar: een lieve prinses, een mooie moestuin om in te wieden én een prachtig paar harige billen. Tot hij die billen op een kwade dag kwijtraakt aan een haai met honger. Wat doe je dan als prins? Heel hard huilen natuurlijk! Gelukkig weet zijn kordate prinses wel raad en samen gaan ze op zoek naar een nieuw paar. Zal het ze lukken om geschikte nieuwe billen voor de prins te vinden?

In drie woorden

Grappig, origineel en fantasierijk

In meer woorden

Na De Ridder zonder billen ligt nu ook De Prins zonder billen in de schappen. Levina van Teunenbroek schreef opnieuw een hilarisch prentenboek op rijm waarin het achterwerk centraal staat. Want wat nou als je zonder billen door het leven moet gaan?

Als de Prins op een warme dag besluit om een duik te nemen in de baai gaat het gruwelijk mis. Een haai hapt zo de billen van de Prins eraf. En hij was juist zo dol op zijn ronde harige billen. Verdrietig en ten einde raad gaat hij terug naar zijn Prinses. Maar gelukkig is de Prinses erg slim en heeft ze direct een oplossing. Maar het kiezen van de juiste billen blijkt nog best lastig…

De vrolijke en tevens kleurrijke illustraties stralen humor uit. Een atelier vol met billen-makende kaboutertjes, mensen op schilderijen die in de ban zijn van de ontbrekende billen, overal zitten kleine details verstopt welke zorgen voor uren kijkplezier. Want één ding is zeker, dit boek zal nog vaak voorgelezen en bekeken worden!

Voor alle lezers met humor vanaf vier jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *