De regels van Floor – Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

De regels van Floor - Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!
Categorieën: ,
Publisher:

‘Als je moeder ineens fan is van een ander kind, dan mag je best iets verzinnen om haar een lesje te leren!’

Floors nicht Wonder treedt op met haar band en Floor denkt dat er wel wat gratis kaartjes te regelen zijn. Maar dat pakt niet helemaal uit zoals ze had gedacht… De paniek slaat toe bij Floor en Kees als hun vader een baan wil aan de andere kant van het land. Straks moeten ze nog verhuizen! Gelukkig heeft Kees wel een idee om dat te voorkomen. En Floor neemt wraak als haar moeder ineens fan is van een of andere kleuter op Instagram.

In drie woorden

Humoristisch, overzichtelijk en realistisch

In meer woorden

Er zijn inmiddels al heel wat boeken verschenen in de serie De regels van Floor. Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen! is het nieuwste deel in de serie. Ook in dit boek komen er weer 14 verschillende regels voorbij. De regels gaan over alledaagse dingen, waardoor de verhalen uit dit boek herkenbaar zullen zijn voor veel kinderen. Ze gaan onder andere over vriendschap, jaloezie en het alledaagse schoolleven van Floor.

Ieder hoofdstuk begint met de nieuwe regel. Daarna volgt het verhaal dat bij deze regel hoort. Ieder hoofdstuk is een op zichzelf staand verhaal. Je hoeft het boek dus niet per se van voor naar achteren te lezen, maar je zou eventueel kris kras door het boek kunnen gaan.

In de zwart-wit illustraties die in en rondom de tekst staan, zit veel humor. De scène die uitgebeeld wordt, wordt nog een beetje aangedikt. Ze passen goed bij de tekst en zorgen voor een grappig geheel.

Je kunt de delen uit deze serie prima los van elkaar lezen. Ieder boek bevat 14 nieuwe regels en die verschillende hoofdstukken zijn daarnaast ook goed los van elkaar te lezen. Iedere regel biedt aanknopingspunten om in gesprek te gaan met kinderen. Dat maakt het boek ook een fijn voorleesboek.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *