De schat van het spook

De schat van het spook
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Wil een dief de schat stelen?’

Wat wordt er nu toch midden in de nacht door Geronimo’s open raam naar binnen gegooid en valt zomaar uit de lucht? Het is een pakje met een stuk oude kaas en een verhaal dat Duifje heeft geschreven. Geronimo is nieuwsgierig en begint meteen met lezen. Wat kan die Duifje toch goed schrijven! Lees je mee? In dit boek probeert ze samen met haar vriend Flo een raadsel op te lossen. Iemand heeft namelijk diepe gaten in de tuin van Flo gegraven! Waarom? En wat heeft een ver familielid van Flo, een woeste piraat, hiermee te maken?

In drie woorden

Avontuur, schat en AVI-lezen

In meer woorden

Geronimo Stilton schreef weer een heerlijk muizenavontuur. Dit boek is een zogenaamd makkelijk lezen boek. Deze edities hebben een aangepast en groter lettertype, meer regelafstand, extra witregels en minder moeilijke woorden. Op de cover van het boek staan de letters ML van makkelijk lezen vermeld. Dit boek is ook weer prachtig geïllustreerd. Ivan Bigarella en Giulia Zaffaroni verzorgden de illustraties.

Geronimo Stilton vertelt het verhaal over De schat van het spook. Duifje Duismuis stuurde dit verhaal op naar Geronimo Stilton. Als muis Flo Fluister op een dag uit zijn raam kijkt, ziet hij gaten in zijn tuin. Niet zomaar een paar, maar heel veel gaten. Oom Moos schiet te hulp. Hij weet te vertellen dat er vast gezocht is naar de schat. Flo snapt er eerst niets van, maar dan vertelt zijn oom het oude verhaal van wel 400 jaar oud van de woeste muis Zwart Snor. Hij liet de schat in de tuin liggen en verdween. Geen muis weet waar de schat precies ligt, want dat is een groot geheim.

Wordt dit mysterie opgelost? Wanneer je vaker een boek van Geronimo Stilton hebt gelezen, dan kun je misschien deze vraag wel beantwoorden. Ook bij dit boek zit een speciale leeswijzer, waarmee je als je hem dwars houdt precies twee zinnen ziet en je de tekst makkelijker kunt lezen.

De schat van het spook is geschreven op AVI E3 niveau en is geschikt voor nieuwsgierige muizen van 6 tot 8 jaar die van een spannend verhaal houden.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *