De school voor de magische dieren – Het vreemde skelet

Dat lijkt me wel wat, een magisch dier voor mezelf. Jou ook? 

Ruzie in de klas van de magische dieren!
Miss Cornfield, de lerares, betrapt Silas als hij iets heel gemeens doet. Mag hij nu niet mee naar het schoolkamp? In plaats daarvan krijgt Silas een sprekend dier: Rick uit Florida, een brutale krokodil die flink uit zijn bek stinkt. Is dit een beloning of een straf? En is het echt een goed idee om een krokodil mee te nemen op schoolkamp?

In drie woorden

Magisch, spannend, vlot

In meer woorden

Voor wie deze geweldige serie nog niet kent: de boeken gaan over de klas van juf Cornfield, een excentrieke lerares die met haar klas een geheim deelt. Het geheim draait om magische dieren die afkomstig zijn uit de magische dierenwinkel van meneer Morrisson. Hij haalt ze van over de hele wereld op met zijn bus. De kinderen in de klas wachtten steeds vol spanning af. Zou er dit keer een dier voor hen bij zitten? Zo, ja, welk dier? En wanneer? Ze hebben hier zelf geen enkele invloed op! Dit zorgt natuurlijk voor de nodige spanning en jaloezie.

Inmiddels hebben al meerdere leerlingen uit de klas een dier toegewezen gekregen (in elk deel van deze serie komen er nieuwe bij!). Zo is er een vos, een vleermuis, een kat, een schildpad, een pinguïn, een salamander en natuurlijk Pinkie, de ekster van meneer Morrrisson zelf. Iedereen kan met zijn eigen dier praten, andere mensen kunnen dat niet horen. De buitenwereld weet van niets, de mensen denken dat de kinderen verknocht zijn aan een knuffel. Als iemand toch te dichtbij komt en het geheim dreigt te ontdekken kunnen de dieren verstenen. Zo blijft het geheim van de magische dieren goed bewaart. Het mooie van de magische beesten is dat ze hun toegewezen kind beschermen en helpen als dat nodig is. Ze halen het beste uit het kind naar boven.

In dit deel worden uiteraard weer nieuwe dieren toegewezen, om precies te zijn twee stuks. Maar voor het zover is gebeuren er een hoop andere dingen. In dit deel draait alles om Silas, een pesterig typje dat zich vooral profileert  door dominant gedrag. Veel kinderen zijn een beetje bang voor zijn grote mond. Als hij dan ook nog begint met het afpersen van jongere kinderen is de maat voor een aantal klasgenootjes vol. Ze besluiten er iets aan te gaan doen. Maar dan ontdekken ze dat Silas ook een heel andere kant heeft. Gelukkig komt deze kant van Silas volledig tot bloei tijdens de werkweek in Huize Steengroeve. Na een ernstige misstap ontpopt hij  zich daar tot een ware held.

Maar er zijn meer leerlingen in de klas met een probleem. Eén daarvan is  het verlegen meisje Finja, ze haat schoolkampen, ze lijdt aan vreselijke heimwee. En ze heeft een intens verlangen naar een eigen magisch dier. Houdt zij het vol om een week lang van huis te zijn? Wordt haar verlangen vervuld?

Een wederom vlot geschreven boek over de school waar magische dieren kinderen ondersteunen en stimuleren. Het kan natuurlijk niet echt maar je zou er zomaar in kunnen geloven als je de boeken uit deze serie leest. Het is makkelijk om je te identificeren met de leerlingen. Het mooiste element aan de verhalen is het feit dat de magische dieren de sterkere punten van het hun toegewezen kind naar boven kunnen halen. Dit zou zomaar eens de sleutel kunnen zijn van het succes van deze serie. Feelgood verhalen met een flinke scheut magie. En maak je niet ongerust als je hunkert naar meer: deel 5 is al in de maak!

 

Ben je geïnteresseerd in dinosauriërs en het werk van pathologen, dan is dit deel uit de reeks zeker een must voor jou! Een geweldig boek voor liefhebbers van magie. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *